Андрій Райкович: Працюємо на майбутнє! Поступ громади Кропивницького завтра готується сьогодні

Вівторок, 16 червня 2020 16:13

Системна робота над розробкою проектів розвитку інфраструктури Кропивницького є надійною запорукою успішного майбутнього міста. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 16 червня.

Наполеглива праця над перспективними завданнями завжди дає позитивний результат і свідченням тому є реалізація низки амбітних проєктів у Кропивницькому, переконаний очільник міста.

- Як би не було складно, але нам з вами, з депутатським корпусом, з громадою міста вдалося упродовж нинішньої каденції реалізувати реконструкцію знакових для міста об'єктів, які без детально підготовлених проєктів і виконання передпроєктних робіт ніколи не стали б реальністю, - наголосив Андрій Райкович.- Зайве вам наводити приклади, скільки в місті іще об'єктів, зокрема в дорожньому секторі, чекають своєї черги. На десяток років вперед.

Тож розробка нових проєктів в усіх сферах життєдіяльності обласного центру залишається актуальною і сьогодні. Міський голова доручив  профільним управління, у першу чергу головному управлінню ЖКГ та управлінню капітального будівництва міської ради  активізувати проєктну діяльність. Андрій Райкович визначив і географію направлення зусиль проектувальників.

Місто продовжуватиме реалізовувати свою будівельну  стратегію, зокрема, в напрямку Балашівського промислового індустріального кластеру. Це важлива складова суттєвого підвищення інвестиційної спроможності Кропивницького. Адже в цьому мікрорайоні працюють потужні підприємства. Андрій Райкович вже запросив їх керівників на зустріч, у порядку денному якої стоятиме питання розвитку території.

- Ми запропонуємо бізнесу умови співпраці, співфінансування проєктів, укладемо меморандум і спільно будуватимемо транспортну мережу. Цю роботу не можна відкладати у довгу шухляду, - акцентував увагу Андрій Райкович. – Крім того, ми повинні мати в муніципальному кейсі підготовлену документацію на низку ключових об'єктів: площі, парки, сквери, дороги, тротуари, прибудинкові території, об'єкти медицини і освіти, теплове господарство. Все це потрібно, щоб не випускати можливість ефективного управління фінансовими потоками, спрямованими на розвиток міста. Хаотично працювати - не ознака ефективного управління. Це вже аксіома: міським бюджетом ми не зможемо виконати увесь необхідний обсяг будівельних чи ремонтних робіт у всіх сферах своєї життєдіяльності.

Місто просто зобов'язане використовувати для цього усі наявні джерела фінансування, впевнений очільник міста.

- Ми повинні активно брати участь в усіх програмах державної підтримки територій. Для того у нас є власний високопрофесійний кадровий базис. А наші проєкти мають повне право претендувати на державне фінансування. Я звертаюся до спеціалістів департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій, до всіх керівників профільних управлінь - колеги, у ваших руках майбутнє міста! Об'єкти наступних 2021 - 2023-іх років ми вже повинні визначити, окреслити і прорахувати, як кажуть, поіменно! Власне кажучи, програму наступної п'ятирічки  маємо закласти вже сьогодні. Це наше спільне домашнє завдання на літо. Працюємо на майбутнє!

Усі новини