Андрій Райкович: звіти керівників шкіл мають стати інструментом ефективного діалогу між адміністрацією і батьківською спільнотою

Середа, 14 червня 2017 09:38

У Кропивницькому керівники закладів освіти тримають звіти перед батьками учнів за результатами діяльності впродовж 2016-2017 року. 13 червня підводила підсумки навчального року директор комунального закладу "Навчально-виховне об'єднання "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів №16 - дитячий юнацький центр "Лідер" Марія Міщенко.

У загальношкільних зборах взяв участь і зустрівся з громадськість Шкільного мікрорайону міський голова Андрій Райкович разом зі своїм профільним заступником Наталією Дзюбою та начальником управління освіти міської ради Ларисою Костенко.

Марія Міщенко у своєму виступі проаналізувала хід навчального та виховного процесів у школі, відзначила успіхи педагогічного та учнівського колективу і звернула увагу на проблемні моменти, на вирішення яких необхідно зосередити зусилля у наступному році. Директор школи висловила також вдячність міській владі за постійну допомогу у проведенні ремонтних робіт, закупівлі необхідного обладнання і технічних засобів на забезпечення належного рівня навчального процесу. Зокрема за кошти міського бюджету у школі був проведений капітальний ремонт покрівлі, актової зали, встановлена автоматика оптимізації споживання тепла, замінені вікна на енергозберігаючі металопластикові, на 70 тисяч гривень закуплене комп’ютерне обладнання.

У свою чергу, Андрій Райкович відзначив високу якість організації навчання в НВО №16.

- Успіхи ваших учнів на олімпіадах і в конкурсах найвищих рівнів впродовж останніх років дозволяють стверджувати, що педагоги школи мають високу кваліфікацію, вони дають дітям високий рівень знань,- підкреслив очільник міста. – А учні мають великий потенціал, здібності і праце спроможність.

Андрій Райкович також звернув увагу батьків на той факт, що галузь освіти має особливий пріоритет у діяльності міської влади. Достатньо відзначити, що на фінансування сфери освіти у Кропивницькому з міського бюджету передбачено 700 мільйонів гривень –це майже вдвічі більше, ніж минулого року.

- Ми добре усвідомлюємо відповідальність влади за майбутнє нашого міста і всієї України – наших дітей, - запевнив у своєму виступі очільник міста. – Саме тому ми ініціюємо програми модернізації всіх навчальних закладів обласного центру у всіх напрямках їх діяльності. Це і ремонти спортивних та хореографічних залів, харчоблоків, і закупівля найсучаснішого обладнання в предметні класи, і забезпечення гідної оплати праці педагогів шкіл, садочків, закладів профтехосвіти.

Андрій Райкович також підкреслив, що річні звіти керівників шкіл мають стати ефективною формою діалогу адміністрації закладу і батьківської спільноти і закликав учасників зборів сміливіше ставити питання та порушувати проблеми.

Батьки учнів НВО №16 були активними. Вони відразу звернулися до міського голови з проханнями щодо проведення ремонтів, закупівлі комп’ютерів і мультимедійних дошок, наведення ладу в туалетних кімнатах школи, організації належного освтлення території закладу, будівництва нового паркану тощо.

Андрій Райкович пообіцяв, що всі пропозиції будуть ретельно вивчені і по можливості виконані.

- Необхідно зрозуміти, що в один рік, одномоментно неможливо вирішити проблеми, накопичені десятиліттями, - поділився з батьками міський голова. – Але крок за кроком ми рухаємося вперед. Минулого року відремонтували сім спортивних залів, цього річ – теж сім. Крім того, усе зроблене, побудоване, відремонтоване необхідно берегти всією громадою. Чого буде вартий зведений паркан, якщо його відразу поріжуть на металолом.

Щодо ремонтів у школах, Андрій Райкович проінформував, що він не дасть дозвілна відпустку жодному директору школи, поки не буде складений реальний графік проведення у закладі всіх ремонтних робіт і заходів підготовки до опалювального сезону.

І завершив свою зустріч міський голова приємною новиною для дітей, які займаються в пришкільних хореографічних колективах Кропивницького. Вони тепер матимуть можливість комфортно їздити на всеукраїнські і міжнародні фестивалі, де кропивницькі ансамблі виступають неодмінно з величезним успіхом. За кошти міського бюджету буде закуплений спеціальний великопісний автобус міжміського класу для дальніх поїздок. Він перебуватиме на балансі КП «Електротранс» і обслуговуватиме усі дитячі колективи міста.

Усі новини