Андрій Табалов: електронні консультації – один із сучасних інструментів залучення громади до активного діалогу з владою

Четвер, 13 червня 2019 18:19

Сьогодні, 13 червня, у міській раді Кропивницького вчилися організовувати і проводити електронні консультації з громадськістю.

Керівники виконавчих органів та відповідальні посадові особи під час наради-семінару під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова опановували мистецтво сучасних комунікацій.

Засади  народовладдя, відзначив у вступному слові Андрій Табалов,  закріплені  в Конституції України, як важливий основоположний принцип сучасної правової держави. А одним із інструментів встановлення народовладдя є якраз налагодження взаємодії громадськості та влади  шляхом проведення консультацій.

- На відміну від більшості європейських країн, в Україні ще не сформовані стійкі традиції підготовки, ухвалення, а також виконання владних управлінських рішень, як результату тривалого процесу комунікацій, тобто, проведення діалогу влади та суспільства, урахування пропозицій громадянського суспільства, - наголосив секретар міської ради. – Проте, на сьогодні консультації з громадськістю стають невід’ємною складовою процесу публічного управління і для цього є об’єктивні причини.

Андрій Табалов зауважив, що громадські консультації мають на меті спрямувати в позитивному напрямі соціально активну частину населення, яка на добровільних засадах бере участь у суспільно-політичному житті. Запровадження таких консультацій дає можливість також посилити соціальну вагу та зрозумілість прийнятих міською радою рішень, а ще упереджує можливе виявлення незадоволення громадськості через прийняття того чи іншого рішення.

- Консультації сприятимуть налагодженню системного діалогу з громадськістю, підвищенню якості підготовки рішень міської ради з урахуванням громадської думки, створенню умов для участі громадян у розробленні проектів таких рішень, - підкреслив секретар міської ради. - Проведення консультацій з громадськістю передбачене Статутом територіальної громади міста Кропивницького і здійснюється відповідно до Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики в місті.

У ході наради начальниця відділу з питань внутрішньої політики міської ради Оксана Горбенко повідомила, що вже від 06 червня 2019 року мешканці Кропивницького мають можливість долучитися до вирішення питань місцевого значення завдяки інструменту електронної участі – е-консультаціям. Вони постійно проводяться на офіційному е-сервісі міської ради у формі електронного опитування, електронної консультації з громадськістю та електронного обговорення нормативно-правових актів.

Усі новини