Андрій Табалов: новий Статут територіальної громади Кропивницького – запорука підвищення рейтингу прозорості міста

Четвер, 31 січня 2019 19:16

Кропивницький має оновлений сучасний Статут територіальної громади. Відповідне рішення прийняла міська рада Кропивницького сьогодні, 31 січня.

Над підготовкою документа працювала спеціальна робоча група, до складу якої увійшли депутати міської ради, працівники виконавчих органів ради та представники громадськості. Головним завданням нової редакції Статуту стало осучаснення та унормування взаємовідносин міської влади і громади на цивілізованій основі, із сучасним інструментарієм та підходами.

Новий Статут складається із 7-ми розділів та додатку з Положеннями, якими передбачається: порядок проведення загальних зборів, громадських слухань і внесення місцевих ініціатив.

- Статут територіальної громади міста є запорукою підвищення рейтингу прозорості Кропивницького, - зауважив секретар міської ради Андрій Табалов. - Це означає, наприклад, що з нашим містом буде комфортніше працювати різноманітним фінансовим установам, які зможуть надавати кошти та преференції місту на його розвиток, а отже, від цього буде користь усім кропивничанам.

Андрій Табалов наголосив на тому, що Статут територіальної громади - це серйозний змістовний документ, який треба читати, вивчати, але пересічні громадяни самостійно не знайомляться з такими документами, тому завдання депутатів та виконавчих органів міської ради донести до містян важливість та головні положення Статуту територіальної громади.

Усі новини