Андрій Табалов: зрив сесії міської ради був запрограмований опозицією, а місто втратило ще один шанс вирішити важливу екологічну проблему

Вівторок, 16 травня 2017 17:10

Зрив сьогоднішнього сесійного засідання був зрежисованим, а опозиція не мала наміру шукати шляхів відновлення конструктивної роботи міської ради. У цьому переконаний секретар міської ради Андрій Табалов.

Свою позицію він озвучив під час спілкування із представниками засобів масової інформації після оголошення міського голови про відсутність кворуму для початку роботи сесії.

- Те, що такий сценарій був запланований представниками опозиції завчасно і вони діяли за підготовленим сценарієм добре видно і неозброєним оком, - відзначив секретар міської ради. – Фактично, у депутатів меншості не було причин не реєструватися і не брати уачсть у сесійному засіданні, адже ми продемонстрували готовність до діалогу, а міський голова виконав умови опозиції і включив до порядку денного усі ініційовані ними питання. І логічно було б з їхнього боку відстоювати свою позицію на трибуні сесії, переконувати всю раду і всю громаду у необхідності прийняття пропонованих ними рішень. Цього не було зроблено і сесія знову зірвана.

Від такої безвідповідальної поведінки знову постраждали мешканці міста, звернув увагу Андрій Табалов. Сьогодні мали бути розглянуті питання надання допомоги 58 важко – хворим мешканцям міста, у тому числі за поданням депутатів з опозиційних фракцій.

- Життя навіть однієї людини не може бути поставлене в залежність від політичних амбіцій, - наголосив секретар міської ради. – Крім того, сьогодні ми втратили шанс налагодити конструктивний діалог з підприємством “СхідГЗК”, підприємством, яке видобуває уран під нашим містом. Ми всі живемо над урановою шахтою, ми страждаємо від радіації, у нас найвищий рівень захворюваності на рак, а хтось дозволяє собі проігнорувати можливість укласти з уранокопачами соціальну угоду на користь громади. Свого часу, ще у Верховній Раді я ініціював створення програми захисту міста від радіації, на фоні якої ми живемо. На жаль, серйозної програми так і не було створено і ми знову марнуємо можливості. У той же час в інших містах “СхідГЗК” за власний кошт реалізує соціальні програми, утримує соціально-культурну інфраструктуру населенних пунктів. Минулий рік вони закінчили із прибутком у сотні мільйонів гривень, це потужне підприємство, з яким можна вести діалог. А у нас замість конструктивної роботи знову роздавання яєць, курей і політичні гасла. Заготовлена атрибутика знову ж таки свідчить, що опозиція завчасно готувалася реалізувати свій сценарій. Але це вже було, це і є ходіння по колу власних помилок. Утім, переконаний, час розставить все на свої місця.

Усі новини