Андрій Табалов зустрівся з мешканцями Жадова: спільно вирішуватимуть що будувати на місці старого котловану

Середа, 15 травня 2019 12:32

У вівторок, 14 травня, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов зустрівся з мешканцями мікрорайону Жадова. Темою для обговорення стала подальша доля котловану, розташованого біля 1 і 2-го корпусів будинку №28. На зустріч зібралися декілька десятків активних місцевих жителів, яким не байдужа ситуація рідного мікрорайону.

На початку зустрічі Андрій Табалов відзначив, що вже не перший рік від мешканці Жадова скаржаться на перетворення виритих на їхній території котлованів і зведених недобудов на смітники та чагарники. Тому, як депутат округу, секретар міської ради ініціював пошук шляхів вирішення такої проблеми, і перший крок у цьому напрямку було зроблено - свайне поле, яке за багато років стало сміттєзвалищем та прихистком для безпритульних, було демонтоване та засипане. Вже зараз на його місці планується облаштування скверу.

Також частково вирішена проблема із захаращенням котловану біля будинку №30: відбулася зустріч із орендарем земельної ділянки, який замінив і переніс паркан від житлового будинку на визначену нормами будівництва відстань, а також прибрав накопичене сміття. Наразі дійшла черга і до котловану, навпроти якого уже височіє новозбудована багатоповерхівка. Таку ж новобудову міська влада планує звести і на цьому місці.

- Я вже почав працювати у цьому напрямку, і з міського бюджету було виділено 150 тис. грн. для виготовлення експертизи котловану, - повідомив Андрій Табалов. - У нас є велика черга з містян, які десятки років чекають на отримання власної квартири, тому я пропоную розглянути питання будівництва на його місці саме житлової багатоповерхівки.

Учасники зустрічі бурхливо відреагували на пропозицію секретаря міської ради, адже не всі мешканці мікрорайону бачать на місці котловану ще один багатоквартирний будинок. Одні пропонували збудувати дитячий садок, інші - храм, басейн, спортивний комплекс, облаштувати сквер.

Вислухавши громадян, Андрій Табалов запропонував надати всі пропозиції у письмовому вигляді до своєї  громадської приймальні. Очільник депутатського корпусу запевнив присутніх, що кожна ініціатива буде уважно розглянута.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Андрій Табалов відзначив, що зустріч пройшла надзвичайно емоційно, а велика кількість пропозицій від мешканців свідчить про їхню небайдужість до долі свого мікрорайону.  

- Зустріч була дуже жвава, людей було багато і пропозицій так само. Вирішили, що управління капітального будівництва зробить експертизу котловану, з’ясує, чи є власник земельної ділянки, чи свайного поля. Оскільки котлован дуже старий, виритий ще у 90-х роках минулого століття, то документи на нього ще треба пошукати, - зазначив Андрій Табалов. - Також треба з’ясувати, чи можна на тому, що вже є, продовжити будівництво, чи свайне поле доведеться демонтувати.

Секретар міської ради також додав, що вже є доручення міського голови головному архітектору міста щодо розробки міні-генплану мікрорайону Жадова, оскільки ця територія насичена будівлями, які щільно розташовані. Тут проживає майже 14 тисяч кропивничан, тому дуже важливо продумати, як розумно благоустроїти дану територію.

Андрій Табалов подякував присутнім на зустрічі за активну позицію та запропонував зібратись для повторного обговорення після проведення експертизи котловану.

Усі новини