Аномальна спека цьогоріч більше не повернеться до Кропивницького

Вівторок, 8 серпня 2017 14:56

Найспекотнішими у Кропивницькому були дні із 04 по 06 серпня: у ці дні стовпчик термометра фіксував максимум 37.8 градусів за Цельсієм.  Про це повідомив начальник начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко під час прес – конференції сьогодні, 08 серпня.

За його словами, господарський комплекс обласного центру оперативно адаптувався до роботи в умовах аномальної спеки. У дні з підвищеною температурою повітря не зафіксовано випадків загибелі людей через перегрів організму і пожеж на території Кропивницького.  Якісно спрацювали кропивницькі медики, які оперативно реагували на звернення мешканців міста. Підвищене навантаження лягло на спеціалістів швидкої медичної допомоги.

- Якщо у звичайні дні щоденно фіксується 60-70 викликів карети швидкої допомоги, то у дні спеки медикам доводилося до 120 разів на день летіти до пацієнтів, - відзначив Сергій Коваленко.

Працівникам підприємств, установ та організації міста було рекомендовано підлаштувати графіки роботи під фізичні можливості працівників – дозволити раніше приходити на роботу. Збільшити час обідньої перерви тощо.

Щоб зменшити вплив зовнішньої температури, магістральні маршрути у Кропивницькому постійно поливали водою.

- Крім того, ми зробимо висновки з цьогорічних  примх погоди, - запевнив Сергій Коваленко. – Сьогодні спеціалісти головного управління ЖКГ вивчають можливість встановлення у мікрорайонів міста технічних пристроїв, які б розпилювали воду і дозволяли перехожим освіжитися. На моє переконання, такі пристрої мають бути ґрунтовно продумані і. у першу чергу, безпечні для людей. Ми також звернулися до всіх керівників підприємств, торгівельних закладів,  поряд з якими функціонують фонтани з проханням максимально продовжити їхню роботу.

Начальник управління також відзначив активну діяльність Муніципального патруля, який у вихідні дні проводив постійні рейди для недопущення продажу на вулицях міста продуктів, що швидко псуються.

У той же час, аномальної спеки на території Кропивницького. За прогнозом синоптиків більше не передбачається, попередив начальник управління. Із 09 по 14 серпня очікується температура повітря від 20 до 33 градусів за Цельсієм. А із 15 серпня повітря поступово охолоджуватиметься до 20-29 градусів за Цельсієм.

 

Усі новини