«Аукціон новітніх технологій»: у Кропивницькому триває цікавий триденний освітній проєкт

Середа, 12 лютого 2020 13:03

Упродовж трьох днів, із 11 по 13 лютого, у Кропивницькому триватиме освітній проєкт «Аукціон новітніх технологій».

Ініціатором заходу виступило управління освіти міської ради Кропивницького у співпраці з викладачами Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті.

Перша зустріч учасників проекту відбулася у вівторок, 11 лютого, у Навчально-виховному об'єднанні «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 - дитячий юнацький центр «Лідер».

З початком реалізації в обласному центрі цікавого проєкту освітян та учнів привітали ректор економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті Сергій Дубровський та кандидат технічних наук, доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут Сергій Петров.

Викладачі ХПІ представили виставку технологій, які можуть використовуватися  на уроках природничого напрямку та під час вивчення курсу «Захист Вітчизни».

Крім того, харків'яни розповіли та показали на практиці, якими цікавими можуть бути уроки математики, хімії, фізики, біології та як ці знання можна застосувати у звичайному житті. Також під час зустрічі говорили про професії, які можна здобути, навчаючись у представлених вищих навчальних закладах. Молоді науковці розвіяли міфи про перевищення нітратів в овочах, які ми купуємо в супермаркетах. Вони навчили школярів робити лимонад, сухарики, аромасвічки. Освітяни продемонстрували матеріали, з яких роблять полімери, та розповіли, як їх можна використати в побуті.

Представник Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті говорив про переваги дуальної освіти, а викладач Військового інституту танкових військ НТУ ХПІ надав можливість учням побачити, як виглядає навчальний процес у закладі – спочатку за допомогою окулярів віртуальної реальності, а вже потім на справжній бойовій техніці.

У заході взяли участь близько двохсот учнів 9-11 класів з десяти кропивницьких шкіл.

Сьогодні, 12 лютого, учнів навчальних закладів на «Аукціон новітніх технологій» приймає ліцей «Сокіл». Завтра, 13 лютого, зустріч відбудеться в Економіко-технологічному інституті імені Роберта Ельворті.

Усі новини