Благоустрій прилеглої території перед закладами торгівлі і громадського харчування нагляно демонструє ступінь соціальної відповідальності підприємців

Середа, 18 січня 2017 17:14

Сьогодні, 18 січня, відбулася робоча зустріч секретаря міської ради Кропивницького Андрія Табалова з приватними підприємцями обласного центру.

У нараді взяли участь також начальник управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський та заступник начальника міської спецінспекції Олександр Брюховецький.

Під час зустрічі Андрій Табалов нагадав керівникам підприємств про те, що благоустрій міста — це спільна справа влади і громадян, а в обов’язки підприємств входить утримання в належному стані прилеглих до закладів територій. А тому в умовах снігопадів, якщо температура повітря не падає нижче -10 С, працівники магазинів, ринків, закладів громадського харчування зобов’язані розчищати тротуари, під’їзди, а також збивати небезпечні бурулі, що утворюються на дахах будівель.

- По-перше, такі заходи необхідні, щоб убезпечити перехожих від травмування, - відзначив Андрій Табалов. - . По-друге, це і власникам закладів вигідно, аби покупці до них все ж таки потрапили. А тому важливо, щоб прилегла територія була не тільки розчищена, а і забезпечене вивезення згорнутого снігу. Для цього у Кропивницькому визначені вісім спеціальних місць його складування. Подібне ставлення до виконання норм благоустрою наглядно продемонструє рівень соціальної відповідальності кожного підприємця.

Заступник начальника міської спеціалізованої інспекції Олександр Брюховецький наголосив на обов’язковій необхідності використання протиожеледної суміші піску із сіллю для посипання доріжок.

- І не жалійте її, а сипте якнайбільше, оскільки під час ожеледі суміш швидко розноситься, - закликав підприємців Олександр Брюховецький. - Якщо ж підприємці не доглядатимуть за прилеглою територією, спецінспекція буде тут, як тут і на нерадивих господарів накладе штраф у розмірі 1700 грн.

У свою чергу Сергій Горбовський попередив керівників закладів громадського харчування, що поблизу Кропивницького виявлено спалах африканської чуми свиней. Тому закуповувати м’ясо необхідно у перевірених виробників, у яких наявні усі необхідні документи. Також начальник управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення додав, що у місті створена спеціальна робоча група, яка перевірятиме заклади харчування на наявність відповідних документів.

Усі новини