«Будь на часі з бібліотекою»: у Кропивницькому відбувся видовищний дитячий фест

П'ятниця, 2 червня 2023 16:11

Яскравий та веселий фест «Будь на часі з бібліотекою» відбувся у головній книгозбірні області у Кропивницькому з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Біля бібліотеки на дітей чекала книжкова фотозона, а перша локація запрошувала на гостини до казки. Тут треба було прочитати повідомлення і відгадати, які казкові герої їх надіслали, з’ясувати, кому належать речі, що зберігає чарівна торбинка, та пазлами «розповісти» казку «Ріпка». 

Більше десятка майстер-класів пропонували створити літні прикраси, книжкові закладки, трав’янчики, вітальні листівки, сонечка і равликів. Діти із задоволенням робили зайчика-органайзера, слоників, клоунів та черепах. Найбільшою популярністю користувались, звісно, котики. Це й не дивно, адже надихали дітей бібліокотик Афоня та його подружка Жанна. Муркотиків можна було зробити в техніці паперопластики та з фоліаміну, графічно зобразити, як кіт гуляє в ночі, або ж намалювати аквареллю. А на освітньому просторі «ChromJunior» скретчем хлопці та дівчата програмували гру так, щоб котик бігав у футбол, спілкувався з друзями, мандрував і навіть літав у космос.

Поруч дітям пропонували розгадати таємниці людського тіла, краєзнавчо “порибалити” або скласти карту-пазл Кіровоградської області. На спортивному майданчику діти стрибали в класики, через скакалку, проходили лабіринт,  грали в «гарячу картоплю», боулінг та імпровізований баскетбол. Хто з дітей не любить малювати на асфальті? Шедеври, які створили хлопчики та дівчата, бачитимуть усі, хто завітає до бібліотеки найближчими днями.

На дитячій точці «Спільно» діти слухали чудові казки дитячої письменниці Юлії Хандожинської в авторському виконанні,  брали участь у майстер-класах «Лелека в гнізді», «Равлик на листочку» та грались в інтерактивні настільні ігри.

В бібліотеці Чижевського можна було познайомитись з дивовижними виданнями, раритетами, яким по кілька сотень років; пройти захоплюючий квест і знайти бібліотечні скарби – найбільшу і найменшу книгу (одна висотою в півметра, інша – два на три сантиметри); побачити виставки дитячих малюнків та ляльок, яких створили золоті руки майстринь з «Єлисаветградського узвозу».

Актори академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького подарували дітям казковий світ, в якому живуть музиканти, принц і принцеса, а також неймовірні, приголомшливі миші! Казковий ельф академічного обласного театру ляльок розважав дітей руханками, піснями, загадками, а Губка Боб і Свинка Пепа влаштовували селфі. Перелічити усе, що відбувалось під час фесту, просто неможливо.

Як зазначила директорка книгозбірні Валентина Животовська, заклад працює не тільки як універсальна наукова бібліотека. Він став інформаційним, культурним, подієвим центром громади, в якому цікаво і дорослим і дітям.

- Для кожного з нас, дорослих, бачити дітей веселими, активними, з посмішками на обличчях – велике задоволення. Ми робимо усе, щоб діти навіть під час війни мали щасливе дитинство. Цей фестиваль – лише частина великої програми, яку бібліотека приготувала для літнього відпочинку юних українців. Тож запрошуємо до Чижевського! - наголосила Валентина Животовська.

Усі новини