Час повертати своє: Кропивничан запрошують до “Гвардії наступу”

П'ятниця, 3 лютого 2023 15:13

У Кропивницькому, як і в усій Україні, стартувала національна рекрутингова кампанія “Гвардія наступу”, метою якої є формування підрозділів, котрі разом зі Збройними силами України забезпечуватимуть деокупацію території України, наступ і перемогу у війні. Роз’яснення про умови участі у рекрутинговій кампанії, її завдання та місця, де можна добровільно вступити у лави “Гвардії наступу” надали сьогодні, 03 лютого, начальник Кіровоградськоої ОВА Андрій Райкович, начальник ГУ Нацполіції у Кіровоградській області Роман Козьяков та командир стрілецького батальйону військової частини 3011 Національної гвардії України, підполковник Іван Реут.

Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби в різних регіонах. Вони мають посилити діючі військові сили під час імовірного майбутнього наступу. МВС, Національна гвардія, Національна поліція та Державна прикордонна служба закликають кожного, хто прагне якомога швидше викинути російських загарбників з української землі і звільнити усіх наших людей, вступати до лав нових підрозділів.

- “Гвардія наступу” — це ректрутингова програма, яка має на меті формування професійних спеціалізованих добровільних загонів, які виконуватимуть свої функціональні завдання як спільно зі ЗСУ, так і за професійним призначенням на деокупованих територіях. Доукомплектація нових бригад відбуватиметься винятково з добровольців, професійних і високомотивованих патріотів України. Ми захищаємо свою незалежність, свої території, свою державу. Нам потрібно вигнати ворога з нашої землі і наводити порядок на деокупованих територіях. Досвід звільнення Харківщини якраз і показав керівництву МВС необхідність створення таких підрозділів, щоб ми мали ресурс не тільки оборонятися, а й наступати, - пояснив начальник ОВА Андрій Райкович.

При цьому очільник обласної військової адміністрації наголосив, що рекрутингова кампанія — не мобілізація, яка триває в Україні від дня повномасштабного вторгнення російських окупантів, і жодним чином її не підміняє.

- Мобілізаційні заходи в інтересах Збройних Сил тривають згідно з плановою роботою центрів комплектації. Кампанія рекрутингу добровольців проходитиме виключно в нові структури МВС. І тільки добровольців! Людей мотивованих, з часом навчених, готових до посилення українського наступу та звільнення окупованих територій. Тому охочі можуть подавати заяви, отримати усі консультації, вибрати підрозділ, де готові служити, укласти контракт. Отримати всі необхідні відповіді на питання. Наголошую: це - не мобілізація, а добровільне бажання людей. Кожен охочий може сам обрати свій напрямок захисту країни, - підкреслив Андрій Райкович.

До добровольчих загонів Нацполіції та Нацгвардії можуть вступати всі охочі чоловіки і жінки, віком від 18 до 60 років, їм гарантується заробітна плата, соцпакет, матеріальне забезпечення. Після зарахування до загонів добровольці проходитимуть спеціальне навчання перш ніж приступити до виконання спеціальних завдань.

Охочі вступити до лав “Гвардії наступу” можуть звертатися до рекрутингового центру, який працює у Кропивницькому Центрі надання адміністративних послуг за адресою: вулиця Архітектора Паученка, 41/26.

Такі ж рекрутингові центри працюють у ЦНАПах Голованівська, Знам’янки, Новоукраїнки, Олександрії.

Знайти адреси рекрутингових центрів можна також за посиланням: https://kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2021/03022301.html

Можна також заповнювати анкету онлайн на сайті storm.mvs.gov.ua

Прийшов час повертати своє. Перетворіть свою лють на зброю, ставайте до лав “Гвардії наступу”, щоб здобути Перемогу!

Усі новини