День депутата у міській раді Кропивницького присвятили аналізу аварійної ситуації на мережі газопостачання і шляхів їх упередження у майбутньому

Четвер, 9 листопада 2017 15:51

Причини виникнення аварійної ситуації в мережі газопостачання у Кропивницькому, тривалого терміну відновлення подачі газу та пошуки шляхів недопущення подібних ситуацій у майбутньому стали головними темами обговорення під час Дня депутата у міській раді сьогодні. 09 листопада.

- Нам важливо чітко з’ясувати для себе алгоритм дій, щоб унеможливити повторення таких випадків і це найголовніше, - відзначив під час відкриття Дня депутата секретар міської ради Андрій Табалов.

У роботі Дня депутата взяли участь заступник міського голови Олександр Мосін, голова ПАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий, заступник директора ДП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран, в.о. директора КП «Теплоенергетик» Сергій Колотуха, начальник спецінспекції Андрій Максюта, керівники підприємств комунальної галузі міста.

Олександр Гладкий відзначив, що головною причиною аварії стало грубе порушення спеціалістами ДП «Кіровоградтепло» регламентів виконання земляних робіт. Категоричним в оцінці дій ДП «Кіровоградтепло» був і Андрій Максюта.

- Правилами благоустрою передбачена процедура виконання земляних робіт, - наголосив начальник спецінспекції. – У будь-якому випадку: планові це роботи, чи аварійні, необхідно ставити нас до відома про їх виконання. Спецінспекція має можливість швидко зорієнтуватися за картами комунікацій і запросити до місця розриття спеціалістів тих служб, чиї мережі перебувають у зоні ризику. Якби керівники ДП «Кіровоградтепло» неухильно дотримувалися чинних правил, то 9,5 тисяч абонентів, а це майже 50 тисяч мешканців міста, не залишилися б у холодну пору без газу і без опалення.

Натомість Анатолій Таран порушив проблему задовгої і складної процедури погодження виконання земляних робіт з численними підприємствами, організаціями і службами, що заважає оперативно ліквідувати пориви і відновлювати теплопостачання у місті. Свого колегу підтримав і Сергій Колотуха. Він звернув увагу, що швидко можна отримати погодження приступити до роботи лише у спецінспекції Кропивницького, решта установ затримують відповідь до 2-3 діб. При аварійній ситуації це не допустимо, наголосив керівник КП «Теплоенергетик».

Секретар мiськради Андрiй Табалов підкреслив, що за будь-яких обставин мешканці міста не повиннi страждати вiд бюрократiї.

- Ми живемо у місті із надзвичайно застарілими комунікаціями і устаткуванням теплогенеруючих підприємств, - звернув увагу секретар міської ради. – На моє переконання, в процесі декомунізації одночасно необхідно було міняти і цей спадок: газо-, водо-, теплокомунікаці, які вже давно вичерпали свій ресурс. Крім того, щоб оперативно ліквідовувати подібні аварійні ситуації, необхідна злагоджена робота і повна взаємодія усіх служб. А спеціалісти мають опрацювати і, за необхідності, підготувати зміни до протоколів виконання земляних робіт на території міста, щоб аварійні роботи можна було виконати у максимально стислі терміни і безпечно для громади.

Усі новини