Депутатки МФО «Рівні можливості» із Кропивницького обговорили питання гендерної рівності на всеукраїнському рівні

Середа, 1 грудня 2021 10:12

У вівторок, 30 листопада, депутатки між фракційного об’єднання “Рівні можливості» Кропивницької міської ради зустрілися зі своїми колегами з регіональних депутатських груп з гендерних питань.

Під час зустрічі кропивничанки Валентина Яремчук, Катерина Колтунова, Анна Зарічна та Ірина Романескул   долучилися до обговорення питань взаємодії МФО «Рівні можливості» ВРУ з регіональними депутатськими групами з гендерних питань задля ефективного просування гендерної рівності на всіх рівнях, зокрема в рамках кампанії проти ґендерно зумовленого насильства;

Крім того, важливими питаннями порядку денного заходу стали  тематичні блоки «Етичний кодекс депутатів місцевих рад» - Кодекс етики як інструмент протидії сексизму в раді, «Досвід місцевих рад у складанні та виконанні Плану дій на виконання Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад»; та «Система захисту жінок, які постраждали від домашнього насильства».

- Ґендерна рівність є не лише метою самою по собі. Вона є передумовою подолання бідності, сприяння сталому розвитку та впровадженню ефективного управління. Разом з моїми колегами-депутатками МФО «Рівні можливості» під час зустрічі ми поділилися власним досвідом та новими ідеями  - як досягти гендерної рівності на місцевому рівні, - відзначила учасниця міжфракційного об’єднання Валентина Яремчук. -  Нам точно є над чим працювати, бо поки… «жінки - більшість, яка існує на правах меншості».

Усі новини