Діджиталізація освіти Кропивницького: від електронних сервісів до управління енергозбереженням

П'ятниця, 7 травня 2021 15:08

Сьогодні, 07 травня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович, разом із заступником Олександром Вергуном взяли участь в презентації електронних сервісів, що їх презентувала очільниця управління освіти Лариса Костенко. Презентація відбулась на базі дитячого садочку №71.

Перший сервіс - це мобільний додаток “Освітній навігатор”. Тут зібрана вся актуальна інформація, що стосується навчання дітей: є розділи «дошкільна освіта», «мій перший клас», «профільна освіта», «позашкільна освіта», також можна ознайомитись з дистанційним навчанням учнів, організацією харчування та освітньою картою.

- Завантажити додаток можна в App Store та Play Mаркет, - розповіла Лариса Костенко. – Це буде зручно для усіх батьків, адже низку питань тепер можна вирішити, не виходячи з дому, просто зайшовши в цей сервіс.

Також Лариса Костенко, на прикладі 71-го садочка презентувала виконання ЕСКО договорів. І продемонструвала - на базі цього ДНЗ виконані важливі роботи: тут встановили індивідуальний тепловий пункт, повністю утеплили фасад і виконали балансування системи опалення. Весь цей комплекс заходів виконано з метою економії коштів за рахунок підвищення ефективності використання енергоресурсів. Вперше було презентовано модернізований ІТП з електропідігрівачами, які дозволяють тримати комфортну температуру в міжопалювальний період. Всі заходи, наголосила Лариса Костенко, виконані за рахунок коштів інвестора.

- І що важливо, вся загальна, поточна та аналітична інформація об’єднана на електронній платформі. Це дуже зручно, тому що дозволяє оперативно реагувати та приймати виважені управлінські рішення, - пояснила Лариса Костенко.

На думку очільника Кропивницького Андрія Райковича, діджиталізація освіти – важливий і необхідний крок.

- Це важлива робота і нам треба систематично її продовжувати. Кожен мама і тато можуть контролювати все, що відбувається в садочку чи школі. І це дуже добре, бо вони будуть активними учасниками навчального та виховного процесу, - переконаний Андрій Райкович. – Це початок формування єдиної управлінської системи «Розумне місто».

Усі новини