Єдині в Україні: у всіх закладах освіти Кропивницького запроваджується роздільний збір побутових відходів

Середа, 3 березня 2021 13:53

Кропивницький - єдине місто в Україні, де у всіх навчальних закладах запроваджено роздільний збір твердих побутових відходів.  Про це повідомила завідувач сектору екології та природоохоронної діяльності управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Галина Негода.

За її словами, за програмою природоохоронних заходів місцевого значення, виконання якої розраховане на кінець 2020 - 2021 рік, для облаштування контейнерів роздільного збору твердих побутових відходів з місцевого фонду охорони навколишнього середовища виділена сума у розмірі 1, 250 мільйона гривень.

У всіх дев'яноста шести навчальних закладах Кропивницького: сорока дитячих садочках та п'ятдесяти шести школах, планується встановити   триста чотири контейнери.

На сьогодні вже розміщено сто вісімдесят два контейнери, планується встановити ще п'ятдесят шість. У загальноосвітніх навчальних закладах відходи розподілені на чотири типи, пластик, папір, скло та метал. У садочках, з метою безпеки - на папір і пластик.

До кінця березня контейнерами планується повністю забезпечити всі навчальні заклади.

- Подібну роботу розпочали в інших містах України, але це поодинокі випадки. У нашому місті охоплені всі навчальні об'єкти. З пунктами прийому вторинної сировини заключатимуться договори. Як керівники, так і діти позитивно поставилися до подібної ініціативи.  До того ж, це додатковий дохід для шкіл та садочків. В одній зі шкіл діти запропонували на зібрані кошти купити тенісний стіл, - зазначила Галина Негода.

Усі новини