Діти та молодь – у центрі відновлення громади

П'ятниця, 10 травня 2024 17:04

Представники Уряду, міжнародних партнерів України та громад з усієї країни обговорили важливі проєкти підтримки та розвитку молоді. Майданчиком для дискусії став форум «Діти та молодь у центрі відновлення громади – партнерство та рішення на децентралізованому рівні», організований дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Ініціатива об’єднала 47 громад з Кіровоградської, Чернігівської, Дніпропетровської, Харківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Волинської, Закарпатської, Запорізької та Житомирської областей.

Кропивницьку громаду на форумі представив заступник Кропивницького міського голови Сергій Колодяжний.

Під час інформаційних панелей представники уряду та громад поділилися місцевими перспективами відновлення, досвідом того, чому важливо інвестувати у дітей і молодь, а також кращими практиками в умовах реалізації прав дитини та нарощування людського капіталу на місцевому рівні. Учасники зосередили увагу на важливості інвестицій у сфери, що стосуються дітей та молоді, як каталізаторів сталого соціально-економічного відновлення та подальшого розвитку громад.

За підтримки ЮНІСЕФ та Благодійного фонду «Безпечне майбутнє» у Кропивницькій громаді організовано роботу простору для родин з дітьми, чотирьох просторів дружніх до дітей, центру денного перебування дітей та двох батьківських клубів. Їхні приміщення були забезпечені усім необхідним: меблями, ковровим покриттям, дитячими іграшками, канцелярією, друкованими та витратними матеріалами, питною водою та обладнанням. 837 найбільш вразливих сімей громади отримали гуманітарну допомогу: постільну білизну, матраци та подушки, гігієнічні набори, мультиварки, одяг тощо. Було оновлено й матеріально-технічну базу соціальних служб – отримано два сучасних електроскутери для роботи фахівців соціальної роботи у віддалених районах громади, 6 ноутбуків із ліцензійним програмним забезпеченням та 4 мультифункціональні пристрої.

Сьогодні співпраця триває. Для родин з дітьми впроваджуються інтегровані соціальні послуги, проводяться різнопланові заходи із соціально-психологічної підтримки, триває підготовка кризових психологів, організовуються навчання для прийомних батьків, опікунів та вихователів, надається ресурсна підтримка комунальним закладам громади.

Працюємо далі, підтримуємо дітей, молодь та їх родини!

Усі новини