“Діти України”: у бібліотеках Кропивницького стартує новий проєкт

Середа, 8 лютого 2023 17:34

У травні минулого року у Львові, стартувала програма від міжнародної благодійної організації Worldwide Orphans для роботи з дітьми, які зазнали травм з початку російського вторгнення - «Діти України».

Днями у кропивницькій Центральній міській бібліотеці імені Володимира Панченка відбулась презентація  досвіду львівських бібліотекарів.

Основною метою цієї майстерні було знайомство працівників бібліотек кропивницької системи з програмою міжнародної благодійної організації WWO.

Троє кропивницьких бібліотекарок - Ольга Данова, Катерина Богдашова та Анастасія Полянська уже пройшли спеціальне навчання за цією програмою і готові працювати з дітками.

Програма розрахована  на всіх дітей України, не залежно від того, з якого вони міста — тилового чи охопленого війною. Методика, за якою працюють із дітками передбачає перш за все читання, а також різні майстерки на розвиток дрібної моторики рук, різноманітні ігрові активності - пісні, руханки - все, що може допомогти дітям адаптуватися та соціалізуватися, працювати самостійно, в парах і в команді.

Вже з 11-го лютого у бібліотеках МЦБС Кропивницького розпочнуться заняття для діток 3-6 років за проєктом "Діти України".

Усі новини