Дитячий хор кропивницької музичної школи №2 імені Мейтуса полонив своєю майстерністю Одесу

П'ятниця, 12 травня 2017 20:25

Для учнів та викладачів музичної школи №2 ім. Ю.С.Мейтуса навчальний рік видався напрочуд "урожайним" на заслужені нагороди. Це відзначила директор музичної школи Валентина Ревенко.
- Міжнародні та всеукраїнські конкурси, обласні та міські музичні змагання принесли мейтусянам визнання та схвальні відгуки іменитих музикантів, - підкреслила очільник закладу. - Бандуристи і домристи, скрипалі і віолончелісти, вокалісти , ансамблі, оркестри, театр"Менестрелі" стали володарями дипломів найвищого ґатунку. Але участь у двох міжнародних конкурсах хору старших класів "Согласіє", яким вже близько 20 років керує талановитий викладач Наталія Корсунова-Трибіненко, перевершив усі сподівання.
 Значний успіх колективу восени у Києві на Міжнародному конкурсі ім. Д.Бортнянського, на якому хористи з Кропивницького отримали 5 спеціальних премій, відкрив їм пряму дорогу на Міжнародну Пасхальну хорову асамблею. Виступ у Національній музичній академії  ім. П.І.Чайковського став відкриттям кропивницького колективу у столиці України.
І ось новий успіх. В Одесі на І Міжнародному хоровому конкурсі " Odessa-kantat" серед 13  хорів різних вікових категорій "Согласіє" став безперечним фаворитом і завоював І місце в номінації "Духовний спів" та Гран-прі  в номінації "Хори" !
Програма "Согласія" була надзвичайно складною, але виконання – бездоганним. Чисте і натхненне, воно вразило не тільки журі, але і музикантів, хормейстерів та хористів з усіх міст України.
- До слова, - звернула увагу Валентина Ревенко, - голова журі Олена Мачіан - відомий диригент, професор Кишинівської академії, запросила хор на Х Міжнародний хоровий конкурс в Молдову:- "Ви підкорите і Кишинів!"
Два дні конкурсів, Гала-концерт, на якому "Согласіє" отримало почесне право завершити конкурс виконанням двох творів, пролетіли блискавично.
Батьки, учні та викладачі школи висловили щиру вдячність міській владі і особисто міському голові Андрію Райковичу, начальнику відділу культури і туризму Анні  Назарець за прекрасні костюми, які дали можливість вихованцям школи презентувати мистецтво рідного краю на престижних мистецьких форумах.

А 19 травня в залі музичного училища у Кропивницькому відбудеться великий концерт хору "Согласіє" та духового оркестру "Сурми Єлисавета" з новою концертною програмою"Музика рідного краю". Запрошуємо усіх шанувальників музики прийти цього дня і підтримати улюблені колективи!

Усі новини