До Міжнародного дня рідної мови у Кропивницькому презентували книгу поезій «Вертоград багатоцвітний»

Понеділок, 24 лютого 2020 13:56

У Кропивницькому,  у літературно-меморіальному музеї Івана Карпенка-Карого з нагоди у Міжнародного дня рідної мови відбулася презентація дев’ятої книги поезій письменника-земляка Романа Любарського «Вертоград багатоцвітний».

Книга, видана цього року кропивницьким видавцем Віктором Лисенком, наповнена громадянською та інтимною лірикою, а також перекладами поезії авторів зі світовими іменами, зокрема і земляків Дон-Амінадо та Арсенія Тарковського. Справляють враження  українські переспіви китайських та японських класиків. Автор чудово декламував свої твори. Виступ супроводжувався відеорядом світлин.

Чимало добрих слів про нову книгу було сказано учасниками презентації: літераторами, колегами і друзями, зокрема  Василем Бондарем,  Антоніною Корінь, Павлом Чорним. Один з меценатів  - очільник вірменської общини Тігран Хачатрян та колишній голова облдержадміністрації Микола Сухомлин відзначили активну громадську позицію Романа Любарського.

Доповнила презентацію книжково-ілюстративна виставка. Директор музею Лариса Хосяінова представила книги, альманахи й журнали, видані в Україні та за кордоном, а також дипломи лауреата міжнародної літературної премії ім. Корнія Чуковського. Лірична поезія пана Любарського приваблює композиторів.

Автор також поділився цього вечора своїми творчими планами, зокрема розповів про роботу над новою книгою прози. Усі охочі отримали можливість придбати книгу з автографом. 

Усі новини