До повної модернізації системи освітлення міста Кропивницького залишилось замінити менше 20 відсотків світлоточок

Понеділок, 13 липня 2020 16:31

Із кожним днем у Кропивницькому стає затишніше і комфортніше: все більше вулиць міста отримують сучасне і економне зовнішнє освітлення.

Спеціалісти КП «Міськсвітло», які активно реалізують програму міського голови Андрія Райковича «Світле місто», відновили на 81-й вулиці 2211 нових енергоощадних світильників, а також планують замінити ще 3019 світлоточок. Про це під час апаратної наради повідомив директор КП «Міськсвітло» Дмитро Тоток.

- Мета програми “Світле місто” – суттєве покращення якості освітлення на вулицях Кропивницького, зменшення щорічних витрат на закупівлю електроенергії, та зменшення витрат бюджетних коштів на ремонти застарілого обладнання, - повідомив Дмитро Тоток. - З початку дії програми ми замінюємо енерговитратні світильники з лампами ДНАТ на сучасні, економні світлодіодні світильники.

У освітленні міста використовується технологічне рішення кропивницької компанії «RadiyLED». Всі світильники сертифіковані та мають гарантію від заводу-виробника

- Окрім економії електроенергії і як наслідок, бюджетних коштів, нові міські світильники дозволять знизити викиди CO2 в атмосферу, - додав Дмитро Тоток. – Має знизитись також забруднення навколишнього середовища шкідливими речовинами, що утворюються в процесі виробництва електроенергії з первинних джерел. Разом з тим модернізоване вуличне освітлення дозволяє підвищити безпеку дорожнього руху, а також знизити рівень нічної злочинності.

Усі новини