Донецький національний медичний університет відзначив у Кропивницькому 93 роки від заснування

Вівторок, 28 листопада 2023 17:52

Сьогодні, 28 листопада, у Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди 93-річчя з дня створення Донецького національного медичного університету.  За майже вікову історію свого існування навчальний заклад пережив чимало трансформацій. Лише за роки російської військової агресії проти України виш був двічі   релокований.

- Попри все ми продовжуємо працювати, і перш за все завдяки нашим захисникам.  Ми всі в боргу перед ними і цей борг ми маємо віддавати своєю гідною працею, - наголошує виконуюча обов’язки ректора Донецького національного медичного університету, докторка медичних наук, професорка Майя  Єрмолаєва.

Учасники урочистостей  вшанували пам'ять  полеглих військовослужбовців хвилиною мовчання.

Привітати навчальний заклад, його викладацький колектив та студентство завітали представники обласної та міської влади.

- Бажаю вам витримати і пройти усі труднощі та повернутися до нормального і повсякденного життя, яке найперше стосується розвитку вишу, - наголосив у своєму вітальному слові заступник міського голови Олександр Мосін. -  У Кропивницькому працюють 20 вищих навчальних закладів, серед них 7 релокованих, зокрема і Донецький національний медичний університет. І ми сприймаємо вас вже як частину родини міста. Ключове бажання для нас усіх нині  - перемога над ворогом і повернення всіх територій і Донбас в тому числі, його захист надалі, та повернення додому людей, які змушені були виїхати.

Олександр Мосін вручив дві подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету:  кандидату медичних наук, старшому викладачу кафедри організації вищої освіти, управління охороною здоров’я та гігієни Сергію Дороганю та  асистентці кафедри мікробіології, вірусології, імунології та медичної біології Поліні Коваленко.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28