Фасилітаємо: кропивницькі родини стали учасниками психологічних майстерень

Середа, 17 квітня 2024 15:26

Психологічні майстерні «Фасилітаємо» з психологічного розвантаження та підтримки ментального здоров’я для батьків та дітей з багатодітних сімей провели у приміщенні Кропивницької міської ради 15-16 квітня.

Організували заняття фахівці управління молоді та спорту Кропивницької міської ради спільно з волонтерами напряму психічне здоров’я та психосоціальна підтримка Кіровоградської обласної організації Українського Червоного Хреста.

- Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною нашого життя. Сьогодні всім необхідно навчитися правильно реагувати на стресові ситуації. Багатодітні сім'ї - безпосередньо наша цільова аудиторія для взаємодії в напрямку ментального здоров'я, - повідомила заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська.

Волонтери та учасники психологічної майстерні напрацювали алгоритм дій для налагодження психоемоційного стану усіх членів сім’ї, ознайомились зі способами зниження тривожності за допомогою технік дихання, фізичних вправ.

Для зняття психологічної напруги і стресу під час заходу батьки та діти вчились розуміти і виражати почуття за допомогою методик арт-терапії.

- Сім’я – це основа нашого життя, а здоров’я дітей завжди в пріоритеті батьків. Спільне заняття творчістю батьків і дітей – це щасливі хвилини спілкування! - зауважила мама п’ятьох дітей Надія.

Усі новини