Головна ялинка Кропивницького засяє вогнями 19 грудня – на День Святого Миколая

Вівторок, 21 листопада 2017 16:13

Кропивницький зустрічатиме Новий 2018 –ий рік із оновленою ялинкою і сучасною ілюмінацією. Про це повідомили під час прес-конференції у міській раді начальник відділу культури та туризму Анна Назарець і директор комунального підприємства «Міськсвітло» Дмитро Тоток.

Цьогоріч міська рада передбачила у міському бюджеті 600 тисяч гривень для закупівлі головного символу Нового року – зеленої ялинки.

- Ми вивчили пропозиції на ринку штучних ялинок в Україні і жоден із запропонованих варіантів нас не задовольнив, - відзначила Анна Назарець. – Тож ми пішли шляхом модернізації існуючої ялинки, яка служить місту із 2007 року. Спеціалісти «Міськсвітла» відремонтували металевий каркас, а гілки «хвої» ми закупили нові. Це обійшлося бюджету у 308 тисяч гривень. На зекономлені кошти вдалося докупити сучасну ілюмінацію для зеленої красуні.

Експертно-технічний центр провів експертизу металевої основи ялини і зробив висновок – ще десять років її можна використовувати без застережень.

- Ми виконали усі рекомендації ЕТЦ, - підкреслив Дмитро Тоток. – Де потрібно, попрацював зварювальник, повністю пофарбували, оновили систему розтяжок. Крім того, ялинку прикрашатимуть дві нових фігури сніговиків. А гірлянди матимуть цікаві оптичні ефекти: метеорити, бурульки, дощик та оригінальні елементи у форму намиста і кульок, які утворюватимуть певні малюнки.

По новому буде освітлена площа Героїв Майдану: тут встановлять два додаткових прожектори, які підсвічуватимуть14-метрову ялинку і додадуть центру Кропивницького святковості та яскравості. Зі старої ілюмінації залишилися різдвяна зірка і сніжинки.

Загалом нове оформлення новорічної ялинки має сподобатися кропивничанам, переконана Анна Назарець, як і святкова програма відкриття Новорічних свят.

- Ялинки в обласних центрах відкриватимуть одночасно по всій Україні. – наголосила начальник управління. – Це відбудеться 19 грудня, а головним героєм святкового дійства буде не Дід Мороз, а український Святий Миколай.

Усі новини