Гордість міста: у Кропивницькому вручили медалі випускникам-медалістам

Понеділок, 27 червня 2022 21:04

135 випускників Кропивницьких шкіл отримали золоті і срібні медалі сьогодні, 27 червня. Привітали і вручили заслужені відзнаки відмінникам навчання начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та очільниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Урочисто і гарно вбрані випускники зібралися на своє перше доросле свято на Театральній площі Кропивницького. Подорослішати швидше цих дітей змусила війна, яка нині триває в Україні. Навчатися довелося у надзвичайно складних умовах: під звуки сирен, в укриттях, дистанційно. Багато школярів через жорстокі ракетні обстріли покинули свої рідні міста. Кіровоградщина гостинно прийняла 80 тисяч переселенців, третя частина з них — діти-школярі. І в цей святковий день раз від разу лунали сирени, сповіщаючи тривогу. Але чим важчими були умови навчання, тим ціннішими для випускників є їхні медалі.

- За ці роки мені багато доводилось вітати, вручати нагороди, відзнаки, урочисто відкривати дороги, лікарні, вулиці. Але ніколи в жодних думках не міг припустити, що доведеться вручати медалі випускникам під час війни. Наше покоління про це тільки з кіно чи з книжок знали. А ваше тепер на власному досвіді знає, що таке війна - у центрі Європи, з дуже лютим ворогом. Тим цінніша кожна сьогоднішня медаль. Бо в ній – ваша праця, а також наполегливий труд ваших вчителів, батьків протягом багатьох років, - звернувся з вітальним словом до медалістів начальник ОВА Андрій Райкович. - Я вам усім вдячний, що ви зараз у рідному Кропивницькому, адже скільки молоді, українських родин на чужині. Бо з рідних домівок їх вигнала війна. Попри тяжкі бої, втрати, сльози, попри сирени і ворожі ракети давайте мріяти про хороше і світле. У нас неймовірний народ, талановита молодь, героїчна армія. З нами увесь вільний світ. Тому Україна переможе! Доведеться багато працювати, відбудовувати, відновлювати. Навчайтесь! Обирайте професію! У наше місто переїхали кілька знакових вищих навчальних закладів. Пробуйте свої сили і здібності. Саме вам, шановні молоді люди, доведеться будувати нову, європейську Україну. Країну щасливих, розумних, вільних людей. Переконаний, що ви це зробите! Моє батьківське щире слово сьогодні кожному із вас – не кидайте свого дому, родини, друзів. Повертайтесь сюди. Ви нам потрібні! Хочу привітати і тих молодих людей, яким довелось довчитися далеко від рідного дому. Наперекір війні ви довели, що гідні високої нагороди за гарне навчання. Молодці! Ви всі розумники і розумниці. Щасливої вам і мирної дороги в життя, в подальше навчання. Віримо в наші Збройні Сили, в наш незламний народ, в нашу Перемогу. Слава Україні!

Символічно разом із випускниками у прощальному шкільному вальсі закружляли вихованці зразкового художнього колективу України хореографічного ансамблю “Надія”.

Усі новини