Кількість комунального транспорту до селища Нового збільшиться: принципова позиція міського голови Андрія Райковича

Вівторок, 4 серпня 2020 17:01

Сьогодні, 04 серпня, заступник міського голови Олександр Мосін провів робочу зустріч з ініціативною групою мешканців мікрорайону Нового. Під час відкритого спілкування і учасники наради детально обговорили актуальні для життєдіяльності громади новенчан питання.

Однією з головних, що сьогодні турбує жителів Нового, проблем  є проїзд в громадському пасажирському транспорті. Через карантинні заходи автобуси і маршрутні таксі перевозять обмежену кількість пасажирів – не більше посадочних місць в салоні. Тож люди скаржаться, що інколи дістатися до центру Кропивницького чи у зворотньому напрямку стає складним завданням. Проте до карантинних заходів новенці ставляться з порозумінням.

У свою чергу, Олександр Мосін запевнив - над вирішенням проблеми  вже працюють у міській раді Кропивницького.

- Я отримав доручення від міського голови Андрія Райковича щодо опрацювання механізму придбання чергової партії тролейбусів з автономним ходом, - повідомив Олександр Мосін. - Медики світового рівня прогнозують другу хвилю коронавірусу на осінь, тож ми усвідомлюємо, що карантин в Україні продовжуватиметься. Тож іншого виходу, як запустити у цей найвіддаленіший мікрорайон додатковий громадський транспорт, ми не маємо. Для цього розширюватимемо автопарк нашого комунального підприємства “Електротранс”.

Варто зауважити, що міська влада чимало зробила для того, щоб новенцям, після об’єднання з Кропивницьким, жилося комфортніше. Перші нові великомісні пасажирські автобуси, закуплені для КП «Електротранс», почали курсувати саме на селище Нове. Коштом міського бюджету у мікрорайоні збудували сучасну модульну котельню, вартістю майже 20 мільйонів гривень. Важливим також є врегулювання вартості питної води – мешканці Нового тепер в рівних умовах з жителями інших мікрорайонів Кропивницького.

Усі новини