Кому не до вподоби святковий настрій: у Кропивницькому вандали понівечили новорічні інсталяції

П'ятниця, 3 січня 2020 10:12

У Кропивницькому зловмисники пошкодили і зруйнували новорічні інсталяції, встановлені  до свят на площі перед міською радою.

Як повідомила очільниця управління культури і туризму Анна Назарець, інсталяцію з вертепом, фотозони та фігурки із символами Нового року облаштовують на цій лдокації протягом останніх чотирьох років і щороку знаходяться “добрі” люди, які їх нівечать.

- Кожного року наші інсталяції ламають або крадуть, але цього року вандали перевершили самі себе, - зауважила Анна Назарець. - Пошкодили ілюмінацію на вертепі, понівечили фігурки мишей, а нова фотозона з ялинками на площі Героїв Майдану наполовину вже не світиться.

Ступінь пошкодження ілюмінації вивчали спеціалісти комунального підприємства “Міськсвітло”.

- Вчора нам надійшло повідомлення про те, що хтось пошкодив гірлянду на інсталяції з вертепом, яка розташована на площі перед міською радою, - розповів керівник КП “Міськсвітло” Дмитро Тоток. - На місце виїхали спеціалісти, які виявили, що ремонту ілюмінація не підлягає, оскільки зловмисники пошкодили блок керування — вирвали дроти.

Дмитро Тоток також додав, що вандали, наносячи шкоду комунальному майну, і себе наразили на небезпеку, оскільки могли отримати ураження електричним струмом.

Крім того було пошкоджено і цьогорічний символ року — фігурки мишей, дбайливо виготовлені руками кропивницьких дітей на Станції юних техніків. Зловмисники проломили основу інсталяції, фігуркам відірвали голови, повідламували вуха.

Просимо кропивничан бережно ставитись до майна міста і не псувати святковий настрій малечі та батькам, які з радістю фотографуються біля новорічних інсталяцій.

Усі новини