Комунальні служби Кропивницького активізуватимуть проведення будівельних і ремонтних робіт

Понеділок, 30 жовтня 2017 14:20

Сприятливу погоду для виконання ремонтних і будівельних робіт вже потрібно “ловити”, тому комунальники мають оперативно коригувати свою діяльність, щоб встигнути освоїти всі бюджетні призначення, у тому числі виділені додатково на ремонт житлового фонду під час останньої сесії міської ради. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 30 жовтня.

- Листя, старого гілля, засохлих бур’янів і недостеленого асфальту у місті ще вистачає, - відзначив очільник міста. - Тому, головне управління ЖКГ, контролюйте свої комунальні підприємства щоб оперативно коригували роботу. Немає дощу - вивозимо листя, обрізаємо обстежені дерева, гілки. Скарг і заяв від жителів на “Гарячу лінію” вистачає. Реагуйте швидше!

Міський голова також звернув увагу керівників ЖЕО на необхідність ефективного збереження тепла в під’їздах. Люди звертаються до міської влади з наріканнями, що в будинках, у підвалах влітку не проводилися роботи із теплозереження.

- Це стосується усіх мікрорайонів міста, - звернув увагу Андрій Райкович. –Керівники ЖЕО, дайте завдання своїм майстрам повторно обійти і обстежити всі будинки, законопатити всі щілини, закрити всі входи на дахи і в підвали. Зрозумійте: чим далі, тим більше за тепло, за борги, за пільги, за всі основні послуги доведеться платити споживачам, або міському бюджету. А він не резиновий. Нам є за що платити, що ремонтувати і будувати.

Дорожники мають ретельно обстежити стан всіх транспортних магістралей, підготувати їх до експлуатації взимку. Ліквідація у цей період дрібних ям врятує дорожнє покриття від великої руйнації під час морозів. Це надзвичайно важливо, адже у Кропивницькому на маршрути міста виїхала значна кількість великомісного транспорту.

- Нагадую також, що міська рада не зняла жодної копійки із фінансування капітального ремонту вулиці Короленка, - підкреслив міський голова. – Це одна із найжвавіших транспортних магістралей обласного центру. Маємо зробити все можливе, щоб привести її до ладу.

Андрій Райкович також акцентував увагу представників засобів масової інформації на тому, що біля пологвого будинку №1 на алеях висаджені молоді липи.

- Наголошую, не для того ми зносили старі дерева, щоб робити місту шкоду, - звернувся до журналістів міський голова. - Біля пологового будинку липи висадили, в силу фінансових можливостей будемо проводити таку заміну і біля інших комунальних закладів. Необхідно за саджанцями прослідкувати. Прошу і патрульну поліцію зайвий раз, особливо вночі, теж проїхатися тим маршрутом.

Усі новини