Комунальні служби Кропивницького готові до боротьби зі сніговою стихією

Середа, 5 лютого 2020 15:05

Комунальні підприємства Кропивницького готуються до протистояння з негодою, яку прогнозують метеорологи від вечора сьогодні, 05 лютого.

Заступник міського голови Олександр Вергун разом із начальником  головного управління житлово-комунального господарства Тетяною Савченко особисто перевірили стан готовності снігоприбиральної техніки КП «Універсал 2005» та наявність достатньої кількості запасів протиожеледної суміші.

Як повідомив директор комунального підприємства Віктор Панішко, на підприємстві в наявності 36 одиниці спеціалізованої техніки, яка буде задіяна під час очищення автодоріг обласного центру від снігових заметів. Ще 9 одиниць автотранспорту може бути задіяно, у разі потреби, на договірних умовах.

Для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків негоди буде задіяно вісім автомобілів для розсипання протиожеледних матеріалів ЗІЛ та МАЗ, три сніго-плужерні очисники КДМ-130, п’ять самоскидів, дев’ять підмітально-прибиральних тракторів, чотири навантажувачі ТО-18, Т-156, ЮМЗ, два автогрейдери. Вся техніка перебуває у справному стані.

При погіршенні погодних умов в ніч з 05 на 06 лютого КП «Універсал 2005» випустить на транспортні магістралі 21 одиницю техніки. Вчасне реагування та попередження виникнення складних ситуацій на шляхах міста забезпечить цілодобове чергування чотирьох бригад спецтехніки: автомобілів для розсипання протиожеледних матеріалів та навантажувачів.

Снігоприбиральна техніка буде поділена на 4 ланки: перша – 3 одиниці сніго-плунжерних очисників КДМ-130 працюватиме на магістральних вулицях, друга та третя - 9 одиниць підмітально-прибиральних тракторів розчищатимуть  центральну частину міста і четверта - автомобілі МАЗ із снігоприбиральним обладнанням обслуговуватимуть віддалені райони міста. Вивезення снігу здійснюватиметься  самоскидами.

Для забезпечення належного утримання садово-паркових об’єктів в осінньо-зимовий період 2019/2020 року КП «Благоустрій» переобладнав чотири одиниці  спецтехніки для розгортання садових доріжок від снігу: ХТЗ 3512, МТЗ -80, МТЗ – 82 та ЮМЗ – 6 «Борекс».

Команда двірників міських  ЖЕО у складі 237 прибиральників теж готова зустрічати негоду у всеозброєнні. На складах заготовлено для посипання прибудинкових територій 497 тон протиожеледної суміші.

Усі новини