Комунальники Кропивницького продовжують допомагати жителям Балашівки та Лелеківки в ліквідації наслідків стихії

Понеділок, 19 жовтня 2020 13:33

Питання подолання наслідків руйнівної сили ураганного вітру, який два дні тому пронісся Кропивницьким і завдав великих збитків жителям Балашівки та Лелеківки, залишається пріоритетним завданням для міської ради Кропивницького. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 19 жовтня.

Очільник міста переконаний, сьогодні усі комунальні служби міської ради повинні продовжувати працювати в кожному дворі і допомагати постраждалим людям. Першочерговими завданнями є  поновлення подачі електроенергії, газу, вкриття дахів та скління вікон.

- Необхідно якомога швидше вивозити з дворів і вулиць спиляні дерева, шифер, мокру глину, розбиту цеглу. Керівники районів, мої приймальні, квартальні працюють на місцях сьогодні і наступні дні. Нам необхідно мати всю точну інформацію, до найменшого двору, - наголосив міський голова. - Ті із вас, хто зі мною там всі вихідні, ті експертні групи, що вже описали розмір шкоди у розбитих будинках, дворах, гаражах, на власні очі бачили масштаби біди.

Станом на сьогодні нараховується близько 210 домоволодінь, що постраждали від стихії. Андрій Райкович наголосив на цьому, щоб не склалась думка, що це був просто вітер з дощем, а постраждало постраждало з десяток будинків.

- У місті велика біда! Кропивничани, які вчора прийшли на Лелеківку і Балашівку допомагати землякам, самі у всьому переконалися, - акцентував Андрій Райкович. - Тому зараз безперервно і наполегливо всі виконавчі органи міської ради  працюємо за своїми напрямками. Завдання заступникам – продовжувати мобілізацію будівельних бригад та переговори з продавцями будівельних матеріалів. Домовляємось із підприємствами, торговельними мережами.

Управління освіти міської ради отримало доручення через директорів шкіл і класних керівників обдзвонити всіх учнів, вчителів, які навчаються і працюють в школах обох мікрорайонів. Адже через них теж можна отримати потрібну інформацію.

Управління соціального захисту населення  візьме під особливу опіку всіх громадян з інвалідністю, людей одиноких та поважного віку.

Юридичному управлінню міської ради поставлене завдання оперативно підготувати всі документи, аби постраждалі мали підстави для отримання допомоги в заданих умовах.

Управління охорони здоров'я продовжує координувати діяльність мобільних бригад допомоги. Сьогодні госпіталь ветеранів має 12 палат резерву, де можна розмістити людей. Сорок номерів готовий надати готель «Турист».

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення спільно з головним управління  ЖКГ міської ради виконують головну місію -  завершити вивезення всього будівельного сміття і знесених дерев та надати дієву  допомогу будівельним бригадам.

Усі новини