Комунальний транспорт у Кропивницькому забезпечує безкоштовне перевезення усіх пільгових категорій населення

П'ятниця, 17 листопада 2017 17:34

У Кропивницькому шукатимуть компромісне рішення, як допомогти містянам- пенсіонерам. Днями в обласному центрі транспортні підприємства відмінили пільговий проїзд в маршрутних таксі для пенсіонерів за віком.

 У людей це викликало масу обурення та запитань. Сьогодні, 17 листопада, відповісти на них взявся начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун під час прес-конференції.

Очільник профільного управління акцентував увагу на тому, що із  минулого року з державного бюджету припинили виплачувати компенсації перевізникам за обслуговування пасажирів – пільговиків, переклавши цей тягар на плечі міського бюджету.  У Кропивницькому наразі із 240 тисяч населення - 70 тисяч складають саме пільговики, а це 60 % всього пасажиропотоку в обласному центрі.

 - Місто забезпечує безкоштовний проїзд пасажирів в комунальному транспорті, – розповів Олександр Вергун – Практично усі райони Кропивницького охоплені мережею міського комунального транспорту, тож хочемо привчити пільговиків користуватися тролейбусами та автобусами.

Представник перевізників, заступник голови обласної організації Асоціації перевізників України Дмитро Вінницький у свою чергу, розповів, що їх асоціація досліджувала, як перевозять пільговиків в інших містах України, і вже напрацювали певні рекомендації. Зокрема можуть запропонувати пенсіонерам за віком їздити в маршрутних таксі за певним графіком. Дмитро Вінницький наголосив, що за тими маршрутами, куди поки не курсують автобуси, пільговиків за віком возитимуть безкоштовно. А от інші 10 категорій громадян так і їздитимуть в маршрутках безкоштовно. Це:

- учасники бойових дій;

- інваліди війни;

- особи які супроводжують інваліда війни 1 групи;

- учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до 1 і 2 категорій;

- інваліди 1 і 2 груп;

- діти-інваліди;

- особи, які супроводжують інвалідів 1 групи або дитину-інваліда;

- діти до 6 років;

 - діти з багатодітних сімей;

 - діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Усі новини