Кропивничани провели у засвіти Героїв-земляків

П'ятниця, 21 липня 2023 15:12

У Кропивницькому знову сум і скорбота, знову прощання з українськими Воїнами. Сьогодні, 21 липня, вічний спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища знайшли старший солдат Роман Максімов і солдат Сергій Губський.

Роман Максімов народився 27 квітня 1978 року в Кропивницькому, закінчив школу №20, потім ПТУ№9 за спеціальністю радіомеханік, відслужив строкову. Майже два десятки років віддав службі в слідчому ізоляторі, перед початком повномасштабного вторгнення працював на підприємстві “Градолія”. На війні з перших днів березня 2022 року, на його рахунку не одне вдало виконане бойове завдання.

Старший стрілець-оператор механізованого відділення загинув 14 липня під Макіївкою Луганської області. Без батька залишилася донька, мати втратила одного із синів. Невимовне горе накрило велику, дружну родину. 

Сергій Губський – теж корінний кропивничанин. Навчався в школі №13, отримав спеціальності зварювальника та слюсаря-механіка в професійно-технічному училищі №4. 12 років пропрацював на заводі “Ласка”,

- Ми все дитинство провели поруч, зростали в одному дворі, були як рідні. Він захоплювався боксом, разом зі старшим братом вчепили на подвір’ї “грушу” і тренувалися, також компанією часто грали в футбол. Був добрим, веселим, ніхто ніколи не чув від нього злого слова. Справжній чоловік, не ховався за спинами інших, пішов воювати добровольцем. Як тільки випадала можливість, дзвонив мамі, а вона вже переказувала нам його слова. Величезний біль втрати, нам дуже важко, його всім нам не вистачатиме, - крізь сльози розповідає двоюрідна сестра загиблого Анна Ємельянова.

44-річний стрілець-снайпер механізованого відділення Сергій Губський загинув 13 липня в районі Курдюмівки Бахмутського району.

Панахиду за загиблими Воїнами відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини