Кропивничани вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Неділя, 16 травня 2021 16:13

Сьогодні, 16 травня, міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Олег Колюка, спільно із громадою міста вшанували пам’ять жертв політичних репресій. Щороку, саме в третю неділю травня українці згадують земляків, які загинули або постраждали від репресій комуністичного режиму. 
Кількість жертв політ репресій в Україні і досі не підрахували. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.
Традиційно у Кропивницькому покладання відбулись біля монументу у сквері Борців за волю України. В руках учасників заходу – прапори та квіти, дерева в сквері прикрасили вишиваними українськими рушниками. Єпископ Голованівський і Кропивницький  Православної Церкви України Марк відсужив за загиблими в ті страшні роки панахиду. 

- Наш народ пережив війни, голодомор, репресії комуністичного режиму. Система знищувала усіх, хто ніс зерно українства, хто намагався з колиски передати дитині любов до рідної землі, - розповів Єпископ Марк. - Зараз ми ведемо визвольну війну і від кожного з нас залежить те, як вона завершиться. Поки кожен українець не віддасть належну шану дідам і бабам, які були знищені просто за те, що вони українці, до того часу матимемо ще довгий шлях до справжньої незалежності. Я бажаю всім нам бути об’єднаними, лише тоді нас чекає розквіт і щастя.
Також сьогодні букети квітів поклали до меморіальної дошки Семена Климовича Сороки, активного громадського діяча, учасника української національно-визвольної боротьби, ветерана УПА, політв’язня.

 Фото: http://www.kr-admin.gov.ua

Усі новини