Кропивницькі дефлімпійці внесли вагомий внесок у загальнокомандну перемогу збірної України

Вівторок, 17 травня 2022 19:50

У бразильському місті Кашіас-ду-Сул завершилися  XXIV літні Дефлімпійські ігри. Українська збірна за результатами змагань виборола найбільшу кількість нагород, гідно представили нашу державу й кропивницькі спортсмени.

Вихованці КДЮСШ №3 Кропивницької міської ради Сергій Фомін та Олександр Костик більш ніж гідно представили рідне місто на всесвітньому спортивному форумі для спортсменів із вадами слуху.

Так, Сергій Фомін став срібним призером у стрільбі з малокаліберного пістолета та посів третє місце в дисципліні “швидкострільний пістолет”, а Олександр Костик виборов дві “бронзи” – в стрільбі з пневматичної гвинтівки (мікст) та індивідуальних змаганнях із малокаліберної гвинтівки. Тренує спортсменів Олена Ібрагімова.

З вагомим олімпійським трофеєм повернулися додому й спортсмени-плавці: вихованці КДЮСШ №1 Кропивницької міської ради Ірина Терещенко, Дар’я Тарасенко та Владислав Гриценко під керівництвом Заслуженого тренера України Олени Кузніцової.

Загалом на літній Дефлімпіаді кропивницькі спортсмени в змаганнях з плавання та кульової стрільби завоювали 22 медалі різних ґатунків.

Вітаємо наших переможців і бажаємо їм нових спортивних успіхів на найбільших спортивних аренах світу!

У загальному заліку Ігор збірна України виборола перше місце, поставивши золоту футбольну крапку у матчі з Францією: в України 138 медалей,  з яких 62 — золоті, 38 — срібних і 38 — бронзових.

Усі новини