Кропивницький долучається до щорічної соціальної акції "16 днів проти гендерно зумовленого насильства"

П'ятниця, 24 листопада 2023 14:20

Починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота активно підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більше ніж 100 країн світу гуртують із 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об'єднуючої мети: підвищити рівень розуміння та обізнаності про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або й у цілій державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його проявів та комплексно реагувати на виклики.

Дати початку та завершення акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству, особливо щодо жінок, та захисту прав людини, адже упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається вісім важливих дат.

З-поміж них: Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини. Вони створюють символічний ланцюжок, що означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Отож, мета щорічної акції — привернення уваги та активізація суспільства щодо проблем подолання насильства у сім'ї і суспільстві, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13