Кропивницький гостинно приймав учасників V Всеукраїнського фестивалю-конкурсу імені Юрія Хілобокова

Четвер, 13 лютого 2020 16:35

У Кропивницькому завершився  ювілейний V Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах імені Ю. П. Хілобокова.

Фестивальну програму відкрив симфонічний оркестр музичного коледжу під керівництвом Людмили Голіусової, за участі солістів -  лауреатів міжнародних конкурсів Олександра та Анастасії Безай, камерного оркестру під орудою художнього керівника - Заслуженого діяча мистецтв України Наталії Хілобокової.

У день відкриття фестивалю його учасників привітала начальник управління культури і туризму міської ради Анна Назарець. Від імені міського голови Кропивницького Андрія Райковича, який цьогоріч виступив меценатом проведення престижних творчих змагань, вона побажала всім конкурсантам успішно виступити на фестивалі і подарувати кропивничанам та гостям міста справжнє свято класичної музики.

У конкурсі виконавців на оркестрових струнних інструментах взяли участь 67 солістів та 8 ансамблів із мистецьких навчальних закладів Дніпропетровської, Закарпатської, Кіровоградської, Миколаївської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Черкаської областей та міста Києва.

Розклад фестивалю був надзвичайно напруженим і одночасно неймовірно цікавим для шанувальників музичного мистецтва. Конкурсні прослуховування солістів шести вікових категорій і ансамблів, майстер-класи Катерини Полянської і голови журі Юрія Соколовського, прекрасний виступ Олени Єременко (нікельхарпа, Варшава-Львів) та Анни Іванюшенко (клавесин, фортепіано, Львів), концерт талановитого київського дуету Ігоря Пацовського (віолончель) та Андрія Васіна (фортепіано) - усе це спресувалося у фестивальні дні  мистецького нон-стопу.

Завершився фестиваль концертом заслуженої артистки України Лілії Гратили (скрипка) та заслуженого діяча культури Польщі Сергія Григоренка (фортепіано, м. Львів).

Надзвичайно успішним виявилися конкурсні виступи кропивницьких майстрів струнних інструментів. Поважне журі визнало кращими у V віковій категорії Олександра Кушнарьова і Айдан Алієву. Вони стали лауреатами фестивалю І ступеню. Дипломи лауреатів ІІІ ступеню у цій же категорії отримали їхні земляки Лідія Чорнобривець і Поліна Цобенко. А лауреатами ІІ ступеню у VI віковій категорії  назвали Михайла Солонченка і Катерину Паученко.

Усі переможці фестивалю-конкурсу отримали заслужені дипломи, а лауреати першого ступеню і грошову частину нагороди від міського голови Кропивницького Андрія Райковича.

Усі новини