Кропивницький готовий до початку нового опалювального сезону

П'ятниця, 9 жовтня 2020 09:33

Теплове господарство Кропивницького організаційно і технічно підготовлене до пуску тепла з початком нового опалювального сезону 2020 -2021 років. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС у четвер, 08 жовтня.

- Станом на жовтень поточного року КП «Теплоенергетик» вже уклало необхідні  угоди з  НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу та ВАТ «Кіровоградгаз»   на його розподіл по всіх категоріях споживачів, - відзначив Андрій Райкович. -  Понад це, наше комунальне теплогенеруюче підприємство отримало в НАК «Нафтогаз України» планові номінації, тобто обсяги, споживання природного газу.

Головне управлінням житлово – комунального господарства, у свою чергу,  підготовило та розмістило  для публічного ознайомлення на офіційному сайті міської ради Кропивницького проєкт рішення «Про початок опалювального сезону 2020/2021 року», який буде внесено на чергове засідання виконавчого комітету, що відбудеться 13 жовтня. Відповідно до пункту 1 даного рішення, опалювальний сезон у Кропивницькому  буде розпочато, як тільки середньодобова температура повітря впродовж трьох діб поспіль не перевищуватиме вісім градусів тепла.

Паралельно завершили підготовку до роботи в осінньо-зимових умовах і всі установи соціальної культурної інфраструктури обласного центру. Необхідні акти готовності до прийому тепла отримали 100% закладів освіти і охорони здоров’я, а це:   37 ДНЗ, 39 ЗОШ та 11 медичних установ. Житловий фонд комунальної власності підготовлений до опалювального сезону на  98 %.

Серед проблемних питань цьогорічного входження міського комунального господарства  в зиму, Андрій Райкович назвав затримку процесу реструктуризації боргів теплогенеруючих підприємств України у зв’язку з існуванням різниці в тарифах, зокрема для населення. У випадку КП «Теплоенергетик мова йде про суму в 166,5 мільйонів гривень.  Крім  того, 14,6 мільйонів гривень кропивницьким тепловикам завинили у ДП «Енергоринок» за поставлену електроенергію.

- Ми звернулися з листами  на адресу усіх центральних державних органів влади щодо важливості і необхідності якнайшвидшого прийняття Верховною Радою України Закону 1730 про реструктуризацію боргів теплогенеруючих підприємств через різницю в тарифах та щодо  суттєвого боргу “Енергоринку” , - повідомив Андрій Райкович.

Усі новини