Кропивницький квітує вишиванками

Четвер, 18 травня 2017 15:38

Сьогодні, 18 травня, Кропивницький квітує вишиванками. Місто має піднесений настрій, адже цього дня українці у всьому світі відзначають свято традиційного національного одягу – Всесвітній день вишиванки.

В обласному центрі, на площі перед міською радою зібралися на мистецьку акцію “Вмшиванкова Україна” ті, хто з року в рік шанує українські традиції, хто від роду до роду зберігає їх у пам’яті і передає своїм дітям із покоління в покоління.

Піснею і таночком учасників свята першими привітали дитячі творчі колективи: ансамбль бандуристів «Пелюстки надії» музичної школи № 1 ім. Генріха Нейгауза, вихованці народного хореографічного ансамблю «Світанок», малюки із дошкільного закладу № 4 “Теремок”, лауреат Всеукраїнських конкурсів Катерина Давид

А учасники «Театру національного костюму» центру естетичного виховання «Натхнення» НВО №6 продемонстрували вишивану красу з усіх регіонів України.

Кропивницький продовжив започатковану минулого року традицію створювати всією громадою цікаві вишиті полотна. Цьогоріч це буде велетенська карта України. Першим таку ідею підтримав міський голова Андрій Райкович, який разом з іменитими майстринями Оксаною Монзелевською та Олександрою Пренко поклали перші мережки на полотні.

Двадцять центрів естетичного виховання шкіл міста долучаться до вишивання мапи України. Кожен центр буде вишивати одну із областей країни, а яку – визначила лотерея. Кожен мешканець міста може власноруч зробити декілька стібків у загальному полотні. Для цього необхідно завітати до центральної міської бібліотеки на площі Дружби народів, 6, де розміщуватиметься безпосередньо центр створення “Вишиваної України”.

Цього дня міська рада Кропивницького оголосила також конкурс «Фото у вишиванці 2017». Усі охочі мають можливість сфотографуватися у вишиванці та надіслати своє фото на конкурс глядацьких симпатій. Детальні умови конкурсу можна знайти на офіційному сайті міської ради. Переможців конкурсу 24 серпня, на День незалежності України очікують подарунки.

Усі новини