Кропивницький має потенціал стати туристично-привабливим містом

П'ятниця, 21 лютого 2020 19:51

Сьогодні, 21 лютого, у міській раді Кропивницького відбулася робоча зустріч з керівниками туристичних організацій під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди. До важливої розмови  долучилися також  секретар міської ради Андрій Табалов і заступниці голови облдержадміністрації Тетяна Волинець.

Мету зустрічі чітко окреслив  Андрій Паливода: знайомство із діяльністю туристичних організацій Кропивницького та презентація програми розвитку туристичної галузі міста на 2020-2022 роки. Під час зустрічі представники турагенцій коротко розповіли про свою діяльність. У свою чергу, фахівці сектор туризму надали інформацію про низку туристичних заходів, які можуть зацікавити туроператорів у Кропивницькому.

Як голова координаційної ради з питань громадського бюджету Андрій Табалов презентував на зустрічі нещодавно затверджену категорію проектів бюджету участі - “Туристичні”.

- З точки зору участі громади, конкурс міських ініціатив - одна з найвдаліших ініціатив депутатського корпусу цієї каденції, - зауважив Андрій Табалов. - У голосуванні за проекти беруть участь тисячі кропивничан, а це свідчить про те, що містяни хочуть брати активну участь у розбудові нашого міста. Дуже хотілося б реалізувати у Кропивницькому більше туристичних проектів: фестивалів, ярмарок, інсталяцій. У нас гарне затишне місто, ми повинні запрошувати до себе якомога більше гостей. Тому закликаю і туристичні агенції, і кропивничан активно попрацювати у цьому напрямку.

А новопризначена заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Волинець запропонувала керівникам туристичних організацій об’єднатись в асоціацію, щоб активніше розвивати внутрішній туризм. Також посадовиця зауважила, що на Кіровоградщині добре розвинений подієвий туризм, але є і проблеми, наприклад, із розміщенням гостей — не вистачає готелів.

Насамкінець представники туроператорів висловили свої бачення та пропозиції щодо розвитку туристичної галузі міста. Організатори зустрічі пообіцяли, що такі заходи будуть організовуватись систематично.

 

Усі новини