Кропивницький Мir2:0: День молоді разом із Європою

П'ятниця, 12 серпня 2022 17:07

Сьогодні, 12 серпня, в Україні вперше відзначають День молоді разом із європейською спільнотою. Відзначати це свято разом з іншими країнами світу — ініціатива українських молодіжних організацій і рухів, щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти. У Кропивницькому молодь відзначила своє свято на майданчику Атмосфера  Мir2:0.

З Днем молоді активних кропивничан привітали голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та заступник міського голови Сергій Колодяжний.

- Сьогодні ми відзначаємо День молоді, яка не лише мріє і навчається бути успішною, а й молоді, яка бореться за своє право жити у вільній і перспективній країні, створювати і примножувати свою культуру й історію, своїми руками творити майбутнє. Наша молодь сьогодні захищає ідеали незалежності, миру, достатку, - відзначив Андрій Райкович і додав: хай ваші мрії будуть спрямовані на прості, але важливі речі — бути щасливими у мирній країні.

Активні представники молодіжних організацій отримали грамоти і подяки обласної військової адміністрації. Подяками управління молоді та спорту Кіровоградської міської ради відзначили членкинь міської молодіжної ради Ірину Мунтян та Анну Ковальову.

Свято для молоді на майданчику Атмосфера Мir2:0 тривало до пізнього вечора. Тут були музичні та танцювальні виступи від творчих волонтерів нашого міста, вікторини від громадської організації "Молодіжний центр Кіровоградської області", майстер-класи від Нацполіції області, майстер-класи з виготовлення екопаперу від обласного осередку Всеукраїнського Молодіжного Руху "Let's do it, Ukraine", профорієнтаційна акція "Запобігти! Врятувати! Допомогти!" від головного управління ДСНС України в області. А ще вправні та кмітливі учасники свята могли постріляти з лука, позмагатися в дартсі, зробити патріотичний аквагрим, взяти участь у школі-тренінгу "Відновлення за програмою навчання арт/драма-терапії під час війни".

Під час святкування всі охочі могли зробити благодійні внески на підтримку ЗСУ.

Усі новини