Кропивницький на один день став містом юних художників

П'ятниця, 12 травня 2017 20:17

Сьогодні, 12 травня, у Кропивницькому другий рік поспіль відбувся міський фестиваль дитячої творчості. Ініціатором його проведення традиційно виступила галерея “Єлисаветград” спільно з відділом культури і туризму, управлінням освіти, відділом сім'ї та молоді та управлінням економіки міської ради.

Цього дня на майданчику перед обласним краєзнавчим музеєм по вулиці Архітектора Паученка малювали всі: діти і дорослі, майстри і аматори. Малювали акварелями і олією, олівцями і фломастерами, на папері і полотні, на картоні і на власному тілі. На один день Кропивницький перетворився на місто художників.

- Наше місто поступово стає потужним культурним майданчиком, - відзначив у своєму вітальному слові організатор фесту Микола Цуканов. -  Фактично щодня тут відбувається мистецька подія, організуються різноманітні конкурси, фестивалі. І надзвичайно важливо, що головні дійові особи сьогоднішнього свята – діти. Я щиро вдячний кожному з них, хто знайшов час і можливість долучитися до нашого фестивалю та допомагав створити тут справжню атмосферу творчого натхнення.

Родзинкою цьогорічного фестивалю стало вільне спілкування юних талантів  та їх участь у майстер-класах з іменитими митцями. Поділитися своєю майстерністю художники з'їхалися на пленер у Кропивницькому із багатьох міст України, з Китаю та Білорусії.

Активну участь у фестивалі взяли дитячі клуби, художня школа імені О. О. Осмьоркіна, музичні школи міста. В рамках фестивалю діти разом з відомими майстрами пензля вчилися писати картини в архітектурному жанрі.

Цьогоріч фестиваль дитячої творчості у Кропивницькому викликав зацікавленість у майстрів народної ляльки, виробів з дерева і глини зі Світловодська, Чигирина та Горішніх Плавнів. Гості показали власні роботи і розказали дітям про свою творчість. В рамках фестивалю на площі перед краєзнавчим музеєм працювали багаточисельні творчі локації: площа дитячого мистецтва, площа майстрів Хенд Майд, музична площа, виставкова площа дитячої художньої школи О. О. Осмьоркіна та ігрові програми. В ході фестивалю відбулися також майстер-класи з ліплення, виготовлення ляльок, виробів з паперу, уроки живопису від митців та концерт.

Усі новини