Кропивницький – серед десяти кращих міст України у сфері діджиталізації пам’яток культурної спадщини

П'ятниця, 3 січня 2020 11:38

Кропивницький увійшов до десятки міст, де проект «Діджиталізація памяток культурної спадщини» користується значним попитом серед містян. Від моменту встановлення таблиць з QR-кодами їх відсканували вже понад півтори тисячі раз.

Наприкінці серпня 2019 року у Кропивницькому, в рамках проєкту “Діджиталізація памяток культурної спадщини”, було встановлено 30 табличок з QR-кодами та NFS-мітками з інформацією про пам'ятки культурної спадщини, а також облаштовано три інформаційні стели - на площі перед міською радою, на території меморіального комплексу Фортечні вали і біля пам’ятника Кропивницькому.

Вся інформація на табличках дубльована шрифтом Брайля, щоб люди із вадами зору також могли ознайомитись з інформацією про визначні історичні та архітектурні пам’ятки обласного центру. За офіційними статистичними даними партнера проєкту – харківської компанії Moreinfo, за 4 місяці з моменту встановлення 30 таблиць з QR-кодами, містяни та гості міста відсканували їх понад 1500 разів. І це лише за 4 місяці. А лідером серед відсканованих об'єктів культурної спадщини стала Адміністративна будівля середини ХІХ століття, сьогодні це - Міська рада міста Кропивницького. Спеціалісти відділу з охорони культурної спадщини і надалі будуть проводити заходи для популяризації та промоції культурної спадщини міста Кропивницького!

Усі новини