Кропивницький стане «Безпечним містом»

Вівторок, 21 листопада 2017 20:09

Міська рада Кропивницького затвердила Міську  програму профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто» на 2017-2020 роки.

Така програма спрямована на впровадження у Кропивницькому системи відеоспостереження, яка б оперативно забезпечувала поточною інформацією про стан захищеності об’єктів з масовим перебуванням людей, сприяла б запобіганню кризовим ситуаціям в обласному центрі, знижувала ймовірність реалізації загроз природного, технічного, кримінального, терористичного характеру.

- Така система вже діє і пройшла апробацію у Києві і Житомирі, - відзначив міський голова Андрій Райкович. – Вона матиме модульну побудову і першим модулем, де система буде облаштована, стане центральна частина Кропивницького. Для цього ми передбачаємо у міському бюджеті 1,5 мільйона гривень.

Відповідно до прийнятого рішення, всього планується встановити  на території міста 75 камер відеоспостереження. Система буде відкритою для всіх зацікавлених організацій та окремих осіб, які можуть стати ініціаторами встановлення відеокамер поблизу їхніх підприємств, установ, торгівельних закладів, автостоянок, будинків, інших місць масового скупчення і перебування людей.

Усі новини