Кропивницький став учасником угоди про співпрацю між українськими і польськими містами

Вівторок, 18 липня 2023 17:19

Представники сімох українських і двох польських міст уклали угоду про надання допомоги у сфері обладнання та технічних засобів, а також автомобілів для комунальних служб, які використовуватимуть для відбудови комунальної інфраструктури у містах, що постраждали від російської агресії. Форум українських та польських міст у рамках співпраці з Асоціацією Польських Міст, Унією Польських Метрополій та Асамблеєю Європейських Регіонів відбувся у Кривому Розі 17 липня.

З боку польської сторони угоду підписали представники Гданська і Познані, учасниками угоди від України стали керівники органів місцевого самоврядування Кропивницького, Кривого Рогу, Запоріжжя, Херсону, Маріуполя, Краматорська і Покровська.

Від Кропивницького  угоду підписав заступник міського голови Олександр Мосін.

Відповідно до укладеної  угоди, сторони домовилися працювати над поглибленням співпраці між українськими і польськими містами, обмінюватися досвідом у сфері муніципального управління щодо практики, створення спільних експертних груп, організації навчання та стажування, створення стратегій розвитку. Крім того, учасники угоди домовилися про ефективну підготовку українських міст до вступу у Євросоюз.

- Усі учасники угоди про співпрацю переконані, що разом ми сильніші і можемо зробити більше для відновлення українських міст, - наголосив Олександр Мосін.

Усі новини