Кропивницький та Інгульська шахта – соціальні партнери

П'ятниця, 23 червня 2017 12:14

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович сьогодні, 23 червня,  взяв участь у засіданні сесії обласної ради. Очільник міста проінформував обласний депутатський корпус, що міська рада погодила наддання гірничого відводу для ДП «Схід ГЗК»  та вже підписала Меморандум про співпрацю.

- Я констатую той факт, що ми провели низку конструктивних консультацій, – відзначив Андрій Райкович. - Предметом кількох раундів переговорів і професійних дискусій між фахівцями, депутатами і керівниками державних підприємств були саме такі підходи: місто має впродовж всього терміну діяльності шахти відчути реальну соціальну підтримку. І вона не повинна бути символічною. Спільно ми напрацювали Меморандум про співпрацю і партнерство, розробили і узгодили план Заходів відповідно до Меморандуму на ближчу перспективу 17-20 років, а також впродовж терміну дії самого Меморандуму. Я доповів усі кроки депутатам міської ради і 20 червня на засіданні сесії міської ради після тривалого обговорення депутати дали згоду на гірничий відвід шахті “Інгульській” терміном на 10 років.

Депутати міської ради отримали запевнення від керівництва Схід ГЗК, концерну “Ядерне паливо”, що Меморандум і заходи до нього не залишаться на папері, а набудуть реального наповнення. Ключові його позицію наступні:

  • поліпшення екологічного стану міста Кропивницького (розчищення русла Біанки, постачання якісної питної води мешканцям Завадівки, очищення шахтних вод, екологічний аудит, радіоекологічний моніторинг території навколо шахти.)
  • участь у заходах, передбачених міськими галузевими програмами. А саме — зміцнення матеріально – технічної бази закладів охорони здоров’я, придбання вартісного діагностичного обладнання;
  • протирадонові заходи в освітніх закладах міста;
  • розроблення і реалізація програми розвитку і збереження зелених насаджень.

Андрій Райкович висловив сподівання, що досягнуті домовленості сприятимуть як розвитку енергетичної міцності і незалежності країни, так і якісному соціальному та екологічному захисту мешканців  Кропивницького.

 

Усі новини