Кропивницькому учбово-виробничому підприємству УТОГ виповнилося 85 років!

П'ятниця, 21 лютого 2020 16:06

Сьогодні, 21 лютого, Кропивницькому учбово-виробничому підприємству українського товариства глухих виповнилося 85 років. З нагоди визначної дати в будинку культури УТОГ відбулися урочистості.

-  Комбінат розпочав свою діяльність у 1935 році.  Тут створили нові робочі місця для людей з вадами слуху. Робота підприємства розпочалася з виробництва валіз, ліжок, духовок, пошиття та ремонту одягу. Пізніше відкрили столярно-токарний цех і кузню, - розповів директор підприємства Генадій Колодько. -  Із 1946 по 1953 роки відкрилися художня майстерня, швейна дільниця, метало-цех, фото салон. А у  60-роках установу перейменували в науково-виробниче підприємство  та оновили напрями його діяльності для соціальної і трудової реабілітації людей з вадами слуху. Підприємство завжди працювало з прибутком і постійно оновлювало асортимент своєї продукції.

З нагоди свята до відділення Українського товариства глухих завітала заступник міського голови Наталія Дзюба. Вона привітала учасників урочистостей з ювілеєм та від імені міської влади вручила відзнаки кращим працівникам товариства.

Грамотою міської ради Кропивницького та виконавчого комітету нагородили слюсаря механоскладальних робіт Євгенія  Вараніцького, начальника виробництва Івана Журкіна і токара механічної майстерні Олександра Підюру. Крім того, заступник міського голови оголосила Подяку міської ради та виконавчого комітету Дмитру Лимаренку, вантажнику відділу матеріально-технічного постачання.

Слова привітання з нагоди свята та почесні відзнаки від імені Подільської районної у місті Кропивницькому ради вручив голова районної ради Руслан Фросіняк.

Яскравим фіналом свята став спільний перегляд фільму про сьогодення підприємства та  святковий концерт.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13