Людмила Запорожець: складові тарифів послуг на утримання житлових будинків значно виросли в ціні із 2015 року і вже не забезпечують рентабельність ЖЕО

Четвер, 9 березня 2017 08:47

Керівники комунальних підприємств Кропивницького продовжують звітувати перед громадою міста за результатами своєї діяльності у 2016 році. 7 березня із журналістами під час прес – конференції спілкувалася начальник ЖЕО №4 Людмила Запорожець.

За інформацією Людмили Запорожець, 110 працівників ЖЕО №4, з яких 52 двірники, 36 спеціалістів, що здійснюють поточний ремонт на житловому фонді і 22 працівники адміністративно – управлінського персоналу, обслуговують на своїй території 133 житлових будинки, у тому числі 12 гуртожитків.

- Метою діяльності підприємства є здійснення виробничо - господарської діяльності, спрямованої на задоволення потреб населення у житлових та комунальних послугах, в тому числі послугами з управління багатоквартирними житловими будинками та нежитловими приміщеннями, а також забезпечення кваліфікованого утримання і обслуговування житлового фонду, його інженерного обладнання, належного санітарного стану прибудинкових територій та отримання прибутків для задоволення на цій основі економічних і соціальних інтересів засновника та членів трудового коллективу, - відзначила Людмила Запорожець.

Підприємство надає наступні послуги з утримання будинків і прибудинкової території:

  • Прибирання прибудинкової території
  • Вивезення побутових відходів
  • Технічне обслуговування ліфтів
  • Енергопостачання для ліфтів
  • Дератизація
  • Технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації
  • Обслуговування димовентиляційних каналів
  • Поточний ремонт конструктивних елементів житлових будинків
  • Посипання призначеної для проходу та проїзду прибудинкової території протиожиледними сумішами
  • Освітлення місць загального користування і підвальних приміщень

 

Середня вартість тарифу по підприємству становить 2,0598 грн. при цьому :

  • максимальний тариф 2,7678 грн.
  • мінімальний тариф 1,2832 грн.

Впродовж 2016 року нарахування населенню, разом із пільгами і субсидіями склали 1,38 мільйонів гривень, а надходження – 1,37 мільйонів гривень.

Людмила Запорожець звернула увагу на значний обсяг робіт, виконаних спеціалістами ЖЕО №4 з поточного ремонту конструктивних елементів житлових будинків:

- Відремонтовано рулонної покрівлі на 97 житлових будинках,загальною площею 9155,0кв.м. на суму 936 тис.грн. та шатрової площею 462кв.м. на суму 12,4тис.грн

- Проведено заміну внутрішніх водостічних труб у 65 будинках у кількості 206 мп на суму 14,8тис.грн, здщійснено заміну та прочищення зовнішніх водостічних труб у кількості 150 пм на суму 4,1тис.грн.

- Виконано поточний ремонт оголовків ДВК на 17 будинках в кількості 59 оголовків на суму 19,0тис.грн.

- Проведено заміну розбитого скла в допоміжних приміщеннях в кількості 185кв.м. на 96 житлових будинках

-Проведено заміну трубопроводу тепло, водопостачання та каналізації – всього 1259,1м.п., у тому числі пов’язану з крадіжками відновлено 102 м.п. каналізаційних труб.

- Проведено заміну запірно - регулюючої арматури у кількості 679шт.

- Проведено фарбування зовнішнього газопроводу в кількості 309м.п.

- Виконано влаштування пандусів для інвалідів АТО в кількості 2 шт. Та для мешканців з обмеженими можливостями в кількості 3 шт.

- Для посипання проходів та проїздів прибудинкової території протиожиледними сумішами було придбанню 134т. протиожиледної суміші, на суму 4 964,6 тис.грн.

- За рік надійшло 1694 звернення від мешканців, які вчасно та в повному обсязі виконані працівниками ЖЕО.

- Відповідно до графіка проводиться профілактика міжповерхових електрощитків та загальних щитових в житлових будинках (ВРП-0,4)

- Придбано матеріалів для обслуговування електричних мереж на суму 21,9тис.грн.

- За період дії встановлених для мешканців житлових будинків тарифів відбулося значне зростання фактичної собівартості послуг за рахунок низки об’єктивних факторів, незалежних від підприємства, - наголосила Людмила Запорожець. - Насамперед, це зростання вартості вивезення ПВ на 24,4%, обслуговування димових та вентиляційних каналів на 74,1%, дератизації на 40,0%, обслуговування ліфтів на 63,6% , зростання ціни на електроенергію на 166,0% та на матеріали для ремонту житлового фонду і інші послуги. А також хочемо зазначити , що заробітна плата адміністративного персоналу не збільшилася, а робітникам поточного ремонту та двірникам проводиться доплата до мінімальної заробітної плати 3200 грн. відповідно до Галузевої Угоди та Закону про Держаний бюджет на 2017рік .

Усі новини