Міська рада у Кропивницькому першою в Україні забезпечила одночасне підвищення заробітної плати усім педагогічним працівникам

Середа, 25 січня 2017 15:52

Цього року у Кропивницькому розпочинеться реалізація проектів з утеплення шкіл і дитсадків. Про це, під час зустрічі з головами квартальних комітетів сьогодні, 25 січня, розповів міський голова Андрій Райкович.

Іще одна важлива програма – освітлення територій навколо шкіл і дитсадків.

- Ми найбільший ресурс міського бюджету і в минулому і в поточному році віддаємо школам і дитсадкам. – зауважив Андрій Райкович - Я вам більше скажу, що держава в нинішньому році фінансування до вересня всіх необхідних виплат працівникам освітніх закладів переклала на місцеві бюджети. До речі, Кропивницький практично першим в Україні за рішенням сесії міської ради додатково 30 мільйонів гривень передбачив на одночасне підвищення заробітних плат усім педпрацівникам, у тому числі і в дошкідльних закладах, і в позашкільній освіті і в ПТУ. Жоден навчальний не обійшли увагою: передбачені капітальні і поточні ремонти, комп’ютерні класи, ремонти харчоблоків.

Питання харчування школярів Андрій Райкович тримає на постійному контролі. - Хочу зауважити, що для мене харчування дітей – це принципове питання. Де б я не був у школі чи дитсадку, я йду на харчоблок і особисто перевіряю якість приготування їжі і умови годування дітей. Це – надзвичайно важливо. – запевнив міський голова. – І я продовжу контролювати якість страв у школах Кропивницького.

Усі новини