Міський голова Андрій Райкович подякував усім депутатам міської ради, які відкрили чергову сесію і конструктивно працювали

Понеділок, 26 червня 2017 17:06

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович висловив переконання, що дев’ята сесія міської ради, розпочата минулого тижня продовжить свою роботу. Очільник міста під час апаратної наради сьогодні, 26 червня, подякував усім депутатам, які працювали у сесійній залі. 

- Перше засідання дев’ятої сесії дозволило нам вперше  підписати із уранодобувним підприємством Меморандум про соціальне партнерство, - відзначив Андрій Райквич. – Ми провели непрості перемовини. Хочу звернути увагу: якщо у стартовому варіанті Меморандуму Кропивницький міг всього за 10 років отримати  2 мільйони гривень на соціально-економічний розвиток,   то у підписаному тексті соціальної угоди  йдеться про щорічні інвестиції в обласний центр в межах двох мільйонів гривень, і це не враховуючи окремих заходів, що будуть визначатися і фінансуватися цільовою державною програмою підтримки.

Міський голова наголосив під час апаратної наради, що жодної кризи, біди чи великої проблеми у міській раді немає, натомість є надумані речі, покликані заблокувати роботу сесії і це є політичний популізм, а не демонстрація готовності до конструктивної роботи.

- Ми продовжуємо консультації з усіма депутатськими фракціями, - запевнив Андрій Райкович. – Особисто мені за результатами своєї діяльності немає за що вибачатися ні перед ким. Щодо вимог опозиції, то я вже не один раз пояснював усім про їх характер і походження.

Міський голова знову акцентував увагу присутніх журналістів, що вимоги зниження порогів державних  закупівель через систему "ProZorro" іде врозріз із державним підходом і може тільки гальмувати проведення ремонтів у Кропивницькому.

- Ми діємо виключно в межах закону і у тих цінових вилках, що встановлені чинним законодавством України, - наголосив Андрій Райкович. – Неможливо також  роздавати усім охочим громадянам дозволи на встановлення автономного опалення. Таке вже робили і тепер місто і тепловики ламають голову як бути із 240 квартирами. Які по 1-2 залишилися невід’єднаними від централізованого опалення на весь будинок. Зрозуміло, що така вимога є популістською, а технічно будинки були спроектовані таким чином, щоб усі допоміжні приміщення опалювалися централізовано. Припинення подачі тепла до під’їздів, підвалів та горішніх поверхів призведе до небезпечної руйнації конструкцій будинку.

Міський голова повідомив, що чергове засідання дев’ятої сесії відбудеться завтра, 27 червня і висловив переконання, що міська рада працюватиме конструктивно.

Усі новини