Міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів робочу зустріч зі спостерігачами ОБСЄ

Четвер, 8 жовтня 2020 16:01

Сьогодні, 08 жовтня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів робочу зустріч з представниками Місії зі спостереження за місцевими виборами, що відбудуться 25 жовтня 2020 року.                                                                     

Традиційно, під час виборчих перегонів поважні європейські інституції моніторять перебіг цього процесу. До складу основної команди місії цього року входить 15 експертів, що базуються в Києві та 66 довготермінових спостерігачів. В Кропивницькому з боку ОБСЄ ведуть спостереження виборчого процесу Кіне Рустен з Норвегії та Якуб Герольд з Польщі. Саме з ними і спілкувався сьогодні міський голова Кропивницького. На думку Андрія Райковича, робота цієї Місії  надзвичайно важлива, адже це – перш за все, вияв поваги до України.

- Місцеві вибори надзвичайно важливі, бо саме місцеве самоврядування - основа, фундамент територій, а значить і країни, - переконаний міський голова. - Роль місцевих громад важко переоцінити, адже рівень демократії, рівень комфорту життя людей починається саме звідси, - відзначив Андрій Райкович. -  Я, як міський голова, роблю усе можливе, щоб організаційно і технічно  забезпечити належні умови роботи територіальних і дільничних комісій. Особливо зараз, під час осіннього загострення корона вірусних захворювань.

Кропивницький сьогодні перебуває у зеленій зоні карантину, але міська влада не легковажить: всі, відповідальні за організацію виробничого процесу, звертають особливу увагу саме на цей важливий аспект виборів: дотримання карантинних вимог.

Представників ОБСЄ також цікавило питання, яким чином Андрій Райкович, як кандидат на посаду міського голови, проводить свою виборчу кампанію, як її фінансує та у який час проводить. На це міський голова запевнив, що агітаційні зустрічі проводить виключно у вільний від роботи час: ввечері чи на вихідних. В інший час - лише звітує перед людьми, без агітації.

На завершення зустрічі Андрій Райкович висловив сподівання, що присутність представників ОБСЄ сприятиме проведенню у Кропивницькому демократичних та чесних виборів.

Усі новини