Міський голова Кропивницького взяв участь у роботі XV Українського муніципального форуму в Одесі

Вівторок, 18 червня 2019 14:08

Сьогодні, 18 червня, в Одесі  розпочав свою роботу XV Український муніципальний форум. На представницькому зібранні місцевого самоврядування, організованому Асоціацією міст України, голови місцевих громад мають можливість напряму донести вищим органам державної влади свої питання і проблеми та отримати відповіді на них. 

Участь у форумі взяв міський голова Кропивницького, він же голова регіонального відділення АМУ, Андрій Райкович. Учасниками зібрання стали також міські голови та керівники органів місцевого самоврядування, представники центральних органів державної влади, парламентарі.

Цьогоріч на форумі було сформульовано 167 проблемних питань та пропозиції з їх вирішення, згрупованих за сферами діяльності органів місцевого самоврядування: місцеві фінанси, житлово-комунальне господарство, освіта, соціальний захист, охорона здоров’я, земельні ресурси та комунальне майно, місцевий економічний розвиток, організаційно-правова основа місцевого самоврядування, адміністративні послуги та електронне врядування.

Робота XV Форуму розрахована на три дні. Сьогоднішнє засідання його учасники присвятять  обговоренню теми «Діалог із владою».

Завтра, 19 червня діяльність форуму відбудеться під егідою  Дня Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, що  проводиться в рамках проекту Ради Європи Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні.

А четвер, 20 червня - День відкритого врядування та економічного розвитку українських міст, проводиться в рамках проекту Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС), який АМУ впроваджує спільно з Федерацією канадських муніципалітетів .

Усі новини